Normal_pexels-andrea-piacquadio-3791664

Naarmate dat wij ouder worden heeft ons lichaam steeds meer hulp nodig. Onze botten worden brozer en de spieren worden slapper. Gelukkig zijn er een aantal hulpmiddelen waardoor ouderen zichzelf gemakkelijk kunnen blijven verzorgen. Iets simpels zoals een douchekruk kan al het verschil maken tussen zelfstandig douchen of hulp van de thuiszorg. Maar welke hulpmiddelen zijn er nog meer voor ouderen?

De ondersteuning van het lichaam

Doordat onze botten brozer en onze spieren slapper worden naarmate wij ouder worden, heeft ons lichaam meer steun nodig. Wij voelen ons namelijk zwakker en we kunnen niet meer dezelfde dingen doen die we vroeger wel deden. Gelukkig bestaan er hulpmiddelen waardoor we nog steeds zelfstandig kunnen zijn. Producten zoals een gehoorapparaat en bril zorgen ervoor dat wij hetzelfde kunnen horen en zien als vroeger. Naarmate je ouder wordt verslappen alle spieren en dus ook de spiertjes in onze ogen en oren, met als gevolg dat wij slechter horen en zien. Deze technologie biedt dus een oplossing om de achteruitgang van het lichaam tegen te gaan. Natuurlijk is er geen middel tegen ouderdom, maar wij kunnen het wel zo prettig mogelijk laten verlopen.
 

Het vergemakkelijken van dagelijkse bezigheden

Buiten producten die het lichaam ondersteunen, zijn er ook producten die indirect ons lichaam steun bieden. Denk maar een verstelbare hoogslaper en een verhoogd toilet. Doordat een hoogslaper en een verhoogd toilet een stukje hoger zijn dan een normale variant, kun je gemakkelijker opstaan. Je ligt en zit namelijk een stukje hoger, waardoor je knieën minder belast worden. 
 

Voorkomen is beter dan genezen

Natuurlijk vinden we altijd dat voorkomen beter is dan genezen. Alleen ouderdom valt niet tegen te gaan. Wat wel tegenvalt te gaan, zijn de problemen die zich voordoen als je dingen niet voorkomt. Als je bijvoorbeeld merkt dat je minder kracht hebt in je benen en meer moeite met staan. Dan is het verstandig om een rollator aan te schaffen. Hiermee voorkom je dat als je plotseling verneemt dat je niet meer kan staan of dat je juist even kunt gaan zitten wanneer je moe bent. Een rollator biedt dus veel steun, maar er zijn ook andere hulpmiddelen die vallen kunnen voorkomen. Denk maar een anti-slip mat in de douche, waardoor je dus niet kunt uitglijden. Super handig! Misschien schaam je ervoor om hulpmiddelen zoals een rollator aan te schaffen, maar hier hoef je totaal niet bang voor te zijn. Je eigen gezondheid staat tenslotte bovenaan.