Normal_werken_bij_zusjes_inge_en_ilse_schuurman_08

"ONZE MOEDER WERKTE AL BIJ OMRING"

Inge (37) droomde als meisje al van werken in de zorg, Ilse (33) wilde liever kapster worden. En toch werken de zusjes Schuurman nu allebei bij Omring. Ze staan al 18 en 13 jaar in de zorg. En dat blijven ze graag doen. Alhoewel ze misschien wel nog een keer een opleiding willen volgen. Dat kan bij Omring.

 

 

DIRECT VERKOCHT

“Als we vroeger wel eens mee gingen met onze moeder, wilde Inge altijd helpen in de zorg”, vertelt Ilse. “Ik niet, ik hielp liever bij de activiteiten.” “Precies”, vult Inge aan. “Toen ik klaar was met de middelbare school, ben ik gaan werken en leren bij Omringlocatie Lindendael. Daar werk ik nu nog steeds op de geriatrische revalidatieafdeling.” Ilse koos na school voor de kappersopleiding, maar die zat vol. “Toen ben ik op aandringen van Inge de opleiding Helpende gaan doen. Bij mijn stage hield ik mijn hart vast, maar op de eerste dag was ik direct verkocht. Dit was wat ik wilde doen. Ook ik ben toen gaan werken en leren bij Omring. Ik heb de opleiding verzorgende IG gedaan en ben niet meer weggegaan.”

FIJNE COLLEGA'S

Dat ze er allebei al zolang werken, zegt genoeg, aldus de zussen. “Omring is een fijne werkgever”, vindt Inge. “De sfeer op de revalidatieafdeling is goed, ik heb leuke collega’s. Een van de belangrijkste punten voor mij is fijne collega’s hebben waar je op kunt bouwen, maar ook af en toe een geintje mee kunt maken.” Ilse begon op de afdeling somatiek, maar toen ze een oproep voor een nieuwe herstelafdeling zag, besloot ze te solliciteren. “Ik wilde wel eens iets anders. We hebben de herstelafdeling van niets opgebouwd, dat was ontzettend leuk. Je moet het zien als een soort ‘tussenafdeling’, voor mensen die te goed zijn voor het ziekenhuis, maar er nog niet aan toe zijn om naar huis te gaan. Het zijn mensen die minder intensieve zorg nodig hebben dan op een revalidatieafdeling. Bij ons komen ze aansterken.”

COVID-UNIT

Ondertussen werkt Ilse al voor de tweede keer op een COVID-unit. “In maart 2020 was onze herstelafdeling voor het eerst een COVID-unit. In de zomer gingen we terug naar de reguliere zorg, maar sinds oktober is het weer volledig COVID. Dat is heftig, zeker toen we nog haast niets wisten van het virus. Nu zijn we er een stuk rustiger onder, maar het blijft best zwaar. Het is niet niks om 8 uur lang zo’n beschermend pak aan te hebben. En sommige cliënten zijn behoorlijk ziek. Het is fijn dat wij ze dan goed kunnen verzorgen.” Als de COVID-patiënten van Ilse klachtenvrij zijn, gaan ze naar Inge. “Bij ons komen ze revalideren”, beaamt Inge.

SAMEN ALS TEAM

Inge en Ilse werken beiden aan het herstel van mensen. Inge: “Ik vind het leuk om de zelfredzaamheid van de cliënten te stimuleren. Samen met het behandelteam maken we doelen en vervolgens gaan we daar met z’n allen voor. Zodat cliënten, eventueel met thuiszorg, weer terug naar huis kunnen.” “Het is zo mooi om iemand die bij binnenkomst nauwelijks een paar stappen kan zetten, een paar weken later weer naar huis te zien gaan”, vult Ilse aan. “Dan denk ik altijd ‘yes’!.” Dat je minder band opbouwt met mensen die je maar kort meemaakt, vinden de zussen onzin. “Je weet in die korte tijd precies hoe ze in elkaar steken. We maken vaak genoeg even een praatje. Cliënten vertellen dan wat voor leven ze hebben gehad. Daar zijn de meesten heel open over.”

De zussen willen misschien nog een keer een opleiding doen. “Niet om naar een andere werkgever te gaan hoor!”, haast Inge zich om te zeggen. “Ik zou het gewoon leuk vinden om verpleegkundige te worden. En dat kan binnen Omring.” “Als mijn kleine groter is, wil ik dat ook”, voegt Ilse toe. “En ook ik ben niet op zoek naar iets anders. Ik vind het fijn bij Omring. Omdat je veel verantwoordelijkheid krijgt. Als ik een nachtdienst heb, is het echt míjn nachtdienst. Maar ook doordat we het echt samen doen als team. Wat er ook gebeurt, we gaan ervoor. Daar ben ik supertrots op, zeker in deze coronatijd.”