Normal_astrid

Enkele jaren geleden besloot Astrid Mohamedhoesein van ICOACH4U zich te specialiseren in coaching voor vrouwen. “Ik kreeg van veel vrouwen als feedback dat zij het zo fijn vonden om met een andere vrouw te praten.” 

De voordelen van een vrouwencoach

“Veel vrouwen zijn niet alleen op zoek naar de kennis en vaardigheden van een coach, maar zoeken ook iemand met wie zij ongeremd kunnen praten en door wie zij zich begrepen voelen.” Aldus Astrid. “Je neemt een coach in vertrouwen. Vaak over zeer persoonlijke zaken waar vrouwen niet eenvoudig over kunnen praten. Daarom is het ontzettend belangrijk dat ik hen een omgeving bied waarin zij zich veilig voelen. Vaak zie je dat vrouwen kampen met schaamte, of dat zij zich niet begrepen voelen. Wat ik hen wil bieden, is een plek waar zij zich écht gehoord voelen, waar zij niet alles uit hoeven te leggen en direct begrepen worden. Ik ben natuurlijk een professionele coach, maar ook “gewoon” een vrouw, net als mijn cliënten.”

Een belangrijk aspect dat Astrid met veel succes in haar coaching verwerkt heeft, is intuïtieve coaching. Astrid: “Praten is natuurlijk cruciaal. Maar het gaat niet alleen om wat je zegt, maar juist ook om wat je niét zegt. Ik observeer en probeer mijn cliënten echt te doorgronden. Ik let scherp op non-verbale communicatie en probeer te horen wat er niet wordt gezegd. Wat ben je bang om mij te vertellen? Wat vind je moeilijk om te benoemen? Natuurlijk maak ik gebruik van alle kennis die ik in mijn studies heb opgedaan, en mijn ervaring als coach, maar intuïtie en emotie zijn zo ontzettend belangrijk. Alleen wanneer er een 100% open en eerlijke sfeer is, kunnen we tot de beste oplossingen komen.” 

Coaching op alle gebieden

ICOACH4U is een coaching praktijk waar vrouwen terecht kunnen voor allerlei problemen en uitdagingen. Zo zijn veel cliënten op zoek naar richting in hun leven, support bij het nemen van een belangrijke beslissing of om van ongelukkige of depressieve gevoelens af te komen. Dankzij haar afkomst is Astrid ook een multiculturele coach. “Ik kan mij door mijn eigen afkomst heel goed identificeren met de specifieke worstelingen waar niet-Nederlandse of niet-westerse vrouwen mee kunnen kampen. Ik weet uit ervaring hoe cultuurverschillen voor problemen kunnen zorgen”

Naast intuïtieve coaching en een multiculturele specialisatie heeft Astrid als vrouwencoach ook enkele inhoudelijke specialisaties. Zo is zij ook een ervaren stress coach. “Stress is de voornaamste reden van werkuitval. Het is ongezond en je wordt er diep ongelukkig van. Samen met mijn cliënten kijk ik niet alleen naar de oorzaak van de stress. Een goede stress coach geeft je de juiste blik op het leven: wie ben je nu echt, wat wil je zijn, waar word je gelukkig van en hoe kun je dit bereiken?”. Ook voor relatietherapie kunnen zowel vrouwen als stellen bij ICOACH4U terecht. “Als ervaren relatietherapeut breng ik stellen weer nader tot elkaar. Door te luisteren en te verbinden. Zolang er nog liefde is, is er bijna altijd een oplossing.”