Ontspannen op Ameland

Nu de dagen korter worden en de temperaturen dalen, is de verleiding waarschijnlijk groot om lekker de hele dag warm binnen te blijven zitten. Gezellig samen met je partner op de bank voor de televisie met warme sokken aan, een dekentje over je heen en een grote kop thee of met de (klein)kinderen aan de eetkamertafel met een spelletje. Toch is het juist goed om met zulke dagen erop uit te gaan. Een frisse neus halen, je hoofd leegmaken en nieuwe plekken ontdekken. Bijkomend voordeel, het zorgt er ook nog eens voor dat je voldoende beweging krijgt. Wij hebben hiervoor een hele goede tip, namelijk een weekendje Ameland.

Een weekendje weg

Wanneer je ervoor kiest om een weekend lang Ameland te ontdekken, begint het plezier eigenlijk al op het moment dat je met de boot naar het Waddeneiland vaart. Dit kan zowel met als zonder auto. De vijftig minuten durende tocht zorgt ervoor dat je kunt genieten van alle voorbijvliegende vogels, het uitzicht over zee en de frisse zeelucht. Een heerlijke dosis ontspanning, zelfs al voordat je op het eiland bent aangekomen. Eenmaal aangekomen kun je indien nodig heel gemakkelijk direct fietsen huren en op ontdekkingstocht gaan. Met de auto is het eiland ook prima te verkennen en wellicht net wat aangenamer tijdens de koude dagen. Enkel de dorpskern van Nes en Hollum zijn autoluw. Maar, vergeet ook zéker af en toe niet uit te stappen om al het moois van dichtbij te bewonderen.
 

Een ontspannen verblijf

Een weekendje weg staat vaak gelijk aan ontspanning en een goed verblijf is hierin een belangrijke factor. Nu kun je voor primitief gaan en ervoor kiezen om te gaan kamperen op Ameland (hoe luxe dit tegenwoordig soms ook kan zijn), maar kan je ook verblijven in een luxe verblijf vlakbij het strand. Wakker worden, de balkon deuren of ramen openen en de frisse zeelucht opsnuiven. Beter kan de dag volgens ons niet beginnen. Vinden jullie het leuker om je te mengen onder de locals en écht iets mee te krijgen van het leven op een waddeneiland, dan kun je ook kiezen voor een overnachting in een bed & breakfast. Vaak krijg je stiekem op deze manier de leukste (lokale) tips en ontdek je wellicht nog plekken die je normaal nooit had ontdekt. Kortom, voor elke wens is een geschikt verblijf te vinden.
 

Een frisse neus halen in de natuurrijke omgeving van Ameland

Eenmaal gesetteld in jullie verblijf is het tijd om het waddeneiland te gaan verkennen. Ameland is niet alleen perfect voor de echte fiets- en wandelfanaten, maar ook voor liefhebbers van fotografie en niet te vergeten de echte avonturiers. Of je nu door de duinen wilt struinen, wilt wadlopen, paardrijden of wellicht lekker wilt ontspannen in de wellness - het eiland heeft alles om jullie helemaal tot rust te doen komen tijdens een weekend weg. Van strand tot bos, van duinen tot schattige dorpjes. Wil je de dag goed afsluiten dan zijn er op Ameland ook voldoende eetgelegenheden te vinden. Of jouw voorkeur nu uitgaat naar een visrestaurant, een bruine kroeg of een beachclub, alles kan. Wedden dat je het eiland als herboren verlaat?