Normal_sweelinckhof

Het is deze maand alweer 50 jaar geleden dat Omringlocatie Sweelinckhof in Wognum de eerste bewoners welkom heette. Er is in de loop van de tijd een hoop veranderd, maar wat nog altijd hetzelfde is, is de fijne werksfeer en de lieve bewoners. Sweelinckhof is een populaire woonzorglocatie van Omring om te werken.

Eén van de redenen dat personeel graag tot het team Sweelinckhof behoort, is omdat er zoveel variëteit in zorgverlening aanwezig is. Vrijwel elke zorgvorm is aanwezig: intramuraal, somatische -, dementiezorg en op kleine schaal extramurale zorg. Met 61 appartementen, vier woongroepen en 35 aanleunwoningen is geen dag hetzelfde en gebeurt er altijd wel iets.

GEVARIEERDE ZORG

Voor Esther Kramer (23), leerling verpleegkundige, was die zorgvariëteit een belangrijke reden om voor Sweelinckhof te kiezen. ‘Ik heb bedrijfseconomie gestudeerd, maar ik kwam er al snel achter dat ik graag meer met mensen wilden doen. Werk waarvan je aan het eind van de dag denkt: ik heb iets bijgedragen aan een betere maatschappij. Nu woon ik hier om te hoek, dus dat speelt ook mee, maar dat ik hier bij Sweelinckhof waarschijnlijk mijn hele studie kan voltooien is wel echt een voordeel. Dan hoef ik niet elk jaar naar een andere locatie’, vertelt Esther enthousiast.

ELKE DAG IS ANDERS

Wendy Laan (46), verzorgende IG, vindt het juist weer heel fijn dat elke dag iets nieuws brengt, zelfs na 25 jaar werkzaam te zijn op deze locatie. ‘Ik houd van deze plek. Ik ben 25 jaar geleden begonnen als helpende zorgverlener en ben inmiddels doorgegroeid naar verzorgende IG. Nog niet zo heel lang geleden diende ik bij Omring een verzoek in om eens mee te kijken op een andere locatie. En dat was heel goed, want nu weet ik zeker dat ik hier nooit meer wegga!’, lacht Wendy.

Ze vervolgt: ‘Op elke woonzorglocatie moet je hard werken, maar het is wel fijn als je harde werk dan ook gewaardeerd wordt en je vanuit de organisatie op alle fronten gesteund wordt. Dat is hier absoluut het geval. De dankbaarheid van de bewoners maakt dat ik elke dag met een lach op mijn gezicht huiswaarts keer. En vanuit bestuurlijk niveau wordt er wel echt geluisterd naar geluiden vanaf de werkvloer. We hebben maandelijks een overleg met al het personeel en leidinggevenden en tweemaandelijks een teamoverleg. Zo worden problemen gezamenlijk opgepakt en sta je er nooit alleen voor.’

DORPSE GEZELLIGHEID

Colinda Goedhart (29) is helpende plus en activiteitenbegeleidster en is sinds zes jaar werkzaam bij Sweelinckhof. ‘Na mijn opleiding ben ik direct hier begonnen en soms baal ik wel dat ik meteen op de leukste plek terecht ben gekomen. Dit had mijn eindstation moeten zijn; nu wil ik niet meer op andere locaties werken’, lacht ze.

Tijdens haar studie heeft Colinda op woonzorglocaties in Hoorn stage gelopen. ‘Hierdoor weet ik dat ik echt de voorkeur geef aan werken in een dorpsachtige omgeving. Mensen zijn betrokken en lief, wat het ook leuk maakt om met hen aan de slag te gaan. Er is hier aanloop van omwonenden, zodat je ook weer nieuwe gezichten ziet. Ik vind het een heerlijke werkomgeving’, zegt ze.

BEWONERS HOUDEN EIGEN REGIE

Behalve een fijne werksfeer is Sweelinkchof ook geen onaardige plek om dagelijks aan het werk te gaan. Het is een prachtig gebouw dat recent nog volledig gerenoveerd is. ‘En nu worden alle appartementen nog aangepakt. Als een nieuwe bewoner komt mag hij of zij zelf kleuren kiezen en lekker helemaal zelf inrichten’, vertelt Wendy. En dat is in het hoofdgebouw een behoorlijk ruimte; de appartementen zijn ruim, bestaan uit twee kamers en hebben allen een eigen badkamer. Wendy neemt ons mee naar een appartement van een van de bewoonsters. Ze heeft het prachtig en volledig naar eigen stijl ingericht. ‘Ik zat hiervoor in een andere woonzorglocatie. Elke dag ben ik blij dat ik hiernaartoe verhuisd ben’, vertelt de bewoonster. ‘Niet alleen vanwege het appartement hoor, ook vanwege die lieve mensen hier’, haast zij zich te zeggen.

Werken bij Omringlocatie Sweelinckhof betekent dus in elk geval dat je deze drie dames als collega’s krijgt, want zíj gaan nergens meer heen…

Ben jij verzorgende IG of meewerkend verpleegkundige? Dan ontvangt het team Sweelinckhof je met open armen. Ook voor de helpende plus of personen die overwegen een opleiding te starten voor een carrière in de zorg (betaald door Omring), zijn meer dan welkom.