Oorthermometer

Om de lichaamstemperatuur op te meten, maak je waarschijnlijk al heel lang gebruik van een klassieke thermometer. Heel veel mensen gebruiken hiervoor nog een traditioneel exemplaar dat gebruikmaakt van vloeistof. Een digitale meter wordt echter nog veel meer gebruikt. En toch zie je dat veel van deze thermometers verouderd zijn. Het kan allemaal veel comfortabeler, gemakkelijker en sneller. Hoe? Met een goede oorthermometer. Dit is namelijk de manier om een snelle, goede meting van de lichaamstemperatuur te doen en daarbij vrijwel geen lichaamscontact te maken. Kortom: ook ideaal voor kleine kinderen.

Waarom een betrouwbare thermometer zo belangrijk is

De corona pandemie heeft veel mensen meer dan ooit doen inzien hoe belangrijk het is om de temperatuur goed te kunnen meten. Verhoging van de lichaamstemperatuur is altijd al een belangrijk teken geweest voor bijvoorbeeld het signaleren van koorts. Maar sinds corona toesloeg is er een ware run ontstaan op thermometers. Ineens kwamen heel veel mensen erachter dat zij nog helemaal geen of geen goede thermometer hadden. Om er zeker van te kunnen zijn dat je symptoomvrij bent, dien je onder andere je lichaamstemperatuur in de gaten te houden. Maar natuurlijk zijn lichaamsthermometers niet alleen belangrijk in tijden van een pandemie. 

Investeer in een oorthermometer

Heb je wel eens overwogen om een oorthermometer aan te schaffen? Dit is niet alleen een betrouwbare en snelle manier om je lichaamstemperatuur te meten, maar vooral eentje die pijnvrij is en veel comfortabeler dan een traditionele en langzame rectale meter. Medici maken niet voor niets vrijwel altijd gebruik van oorthermometers. Ook voor kinderen is dit dé oplossing. Veel kleine kinderen zijn bang om hun temperatuur te laten meten met een rectale meter die nog zo vaak gebruikt wordt. En terecht, want dit is helemaal geen prettig gevoel en duurt bovendien onnodig lang. 

Kies de beste

Wil jij weten wat voor jou de beste oorthermometer is? Jari van Bestgekozen.nl heeft voor jou talloze exemplaren getest en de top 10 op een rijtje gezet. Zo vind je eenvoudig een oorthermometer die bij je past. Ook qua budget.

Hoe werkt een oorthermometer eigenlijk?

Met een oorthermometer meet je niet alleen de lichaamstemperatuur op een handige plek; je maakt ook zo goed als geen lichaamscontact. Maar hoe werkt een oorthermometer eigenlijk? Deze werkt met behulp van een infraroodsensor die de temperatuur meet. Om een betrouwbaar resultaat te krijgen is het wel belangrijk dat je op de juiste manier meet. Een oorthermometer kan zeer betrouwbaar zijn, maar moet dan wel juist gebruikt worden. Meet altijd de temperatuur in een neutrale omgeving (kamertemperatuur). Mocht je net gelegen of geslapen hebben, meet dan niet in het oor waar je op gelegen hebt; de temperatuur kan dan hoger uitvallen. Het is belangrijk om met de infraroodmeting de temperatuur van het trommelvlies te meten. Zorg er dus altijd voor dat de sensor goed in het gehoorkanaal wordt gericht. 

Een goede oorthermometer is altijd zo vormgegeven dat dit goed mogelijk is. Om het proces een beetje te helpen, kun je het oor wat naar achteren trekken.