Baby opvoeden

De eerste weken met je newborn zijn waarschijnlijk behoorlijk onrustig. Zeker als je voor het eerst ouder bent geworden komt er een hoop op je af. Eén van de dingen waarmee ouders (en baby’s) kunnen worstelen is de voeding. Vooral ‘s nachts. Je baby krijgt ‘s nachts honger, maar borstvoeding geven lukt misschien niet altijd. Je wilt natuurlijk dat het voeden van je kindje zo fijn mogelijk gaat. Voor je baby, maar ook voor jezelf. Gelukkig zijn er manieren om ervoor te zorgen dat dit lukt. Wij geven je graag enkele tips die je kunt proberen om het voeden van je baby voor je kindje en voor jezelf een stuk prettiger te maken.

Advies van een lactatiekundige

Geef je borstvoeding en wil je dit heel graag blijven doen, maar loop je tegen problemen aan? Win dan eens advies in van een lactatiekundige. Een goede lactatiekundige zal jou en jouw kindje observeren om te kijken waar er eventueel problemen optreden en hoe deze verholpen kunnen worden. Door middel van persoonlijke coaching is de kans groot dat (nachtelijke) borstvoeding weer een moment wordt waar jij en je baby van kunnen genieten. 

Melk afkolven

Ondervind je problemen met borstvoeding of wil je gewoon liever flesvoeding geven, dan kun je melk afkolven. Een leuk karwei wordt dit nooit, maar een goed kolfapparaat kan het leed enigszins verwachten. Afkolven is de manier om je baby te voorzien van moedermelk zonder dat directe borstvoeding noodzakelijk is. 

Het juiste babyflesje kan een wereld van verschil maken

Baby’s kunnen maar op één manier duidelijk maken dat iets hen niet zint: huilen. Het is natuurlijk enorm frustrerend wanneer voeding geven niet lukt. Maar al te vaak ligt dit aan het flesje. Goede babyflesjes zijn ontzettend belangrijk voor een probleemloze voeding. Je kindje moet eenvoudig, maar met de juiste weerstand kunnen drinken. Voor de meeste kindjes geldt dat zij graag een flesje hebben dat het gevoel van borstvoeding zo dicht mogelijk benadert. Maar ieder kindje heeft zo zijn/haar eigen voorkeuren. Investeer dus altijd in een goed babyflesje en geef de hoop zeker niet op wanneer het niet direct lukt, maar probeer eerst een andere fles.

Meteen een lekker flesje klaar met een flessenwarmer

Je baby drinkt melk of flesvoeding op een aangename temperatuur. Zorgen voor de juiste temperatuur kan een hele klus zijn. Te koude of te warme voeding zal niet alleen door je kindje geweigerd worden; het kan ook schadelijk zijn en zorgen voor problemen. Om altijd te zorgen voor melk of voeding op de perfecte temperatuur kun je investeren in een goede flessenwarmer. 

Een flessenwarmer zorgt ervoor dat babyvoeding of melk de juiste temperatuur krijgt, zodat je kindje direct kan drinken. Niet alleen dat: sommige flessenwarmers kunnen dit ook timen. Zo wordt bijvoorbeeld nachtvoeding een stuk aangenamer. Zodra je baby wakker wordt kun je direct beginnen met voeden omdat de melk of voeding al de juiste temperatuur heeft bereikt. Dit scheelt tijd en houdt jullie minder lang uit de slaap. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden dus neem rustig de tijd om de beste flessenwarmer te vinden.