eelt verwijderen

Heb je last van eelt maar wil je niet steeds de deur uit en handen vol met geld uitgeven aan de pedicure? Dan is een eeltverwijderaar zeker wat voor jou. Het probleem hierbij is alleen het maken van je keuze welke eeltverwijderaar het beste bij je past. Er zijn namelijk verschillende soorten op de markt allemaal met andere eigenschappen. Om de keuze voor de voor jou beste eeltverwijderaar zo makkelijk mogelijk te maken, zetten we de verschillende mogelijkheden voor je op een rijtje. Zo kies je in een mum van tijd de voor jou beste eeltverwijderaar en loop je rond met zachte voeten. 

Welke eeltverwijderaars zijn er?

Het is je vast wel eens opgevallen dat er talloze items worden aangeboden die eelt verwijderen. Of deze allemaal even effectief zijn, hangt van verschillende factoren af. Hieronder zetten we de verschillende opties voor je op een rijtje en vertellen we meer over de verschillende apparaten. Zo kun je voor jezelf een weloverwogen keuze maken welke eeltverwijderaar het beste bij je past. 

  • Puimsteen

Een goede manier om eelt van je voeten te verwijderen is een puimsteen. Puimsteen is een vulkanisch gesteente wat een schurende werking heeft en wat al in de oudheid voor dit doeleinde gebruikt werd. Puimsteen is zeer geschikt voor dagelijks gebruik bijvoorbeeld tijdens het douchen. Het eelt op je voeten wordt zacht door het warme water waardoor je het vervolgens met de puimsteen weg kunt scrubben. Door dit dagelijks te doen krijg je heerlijk zachte en eeltloze voeten. 

  • Eeltvijl of een eeltrasp

Heb je een wat dikkere eeltlaag op je voeten zitten dan ben je zeker gebaad bij een eeltrasp. De naam zegt het al een beetje, hiermee rasp je als het ware het eelt van je voeten af. Dit doe je op droge huid voor het beste resultaat. Daarna gebruik je de eeltvijl om de boel netjes en glad af te werken en om ook het wat dunnere eelt gemakkelijk te kunnen verwijderen.

  • Elektrische eeltverwijderaar

Tot slot is er natuurlijk ook een elektrische variant op de markt gebracht wat het eelt verwijderen een stuk gemakkelijker maakt. Het apparaat is voor zien van een ronddraaiende kop met een ruwe en een wat minder ruwe optie afhankelijk van hoeveel eelt je op je voeten hebt. Met een elektrische eeltverwijderaar verwijder je dus snel makkelijk en pijnloos de hard geworden huid onder je voeten. Let er hierbij wel op dat je niet te hard op het apparaat duwt en niet te lang op een plek blijft hangen. Hiermee voorkom je dat je te veel in één keer weg haalt en jezelf verwond. 

Hoe kies je de beste eeltverwijderaar?

Wat voor jou de beste eeltverwijderaar is, kun je alleen zelf bepalen. Hou er echter wel rekening mee dat niet iedere eeltverwijderaar zomaar voor iedereen geschikt is. Daarmee bedoelen we dat bij bepaalde medische aandoeningen niet verstandig is om zelf een apparaat om eelt te verwijderen ter hand te nemen. Je kunt daarbij denken aan bloedsomloopaandoeningen en diabetes. In deze gevallen kun je beter eerst de arts raadplegen of contact opnemen met een pedicure die hierin gespecialiseerd is. Wil je meer weten? Marcel van Bestgekozen.be helpt je verder met praktische tips en nuttige informatie.