seniorenbed kopen

Wanneer je wat ouder wordt veranderen je behoeften. Plotseling hebben je stoelen bijvoorbeeld armleuningen nodig, of wil je een inloopdouche zodat je geen cabine meer in hoeft te stappen. Ook je bed verandert naar mate je ouder wordt. Denk er maar eens over na: als je klein bent slaap je in een éénpersoonsbed, maar wanneer je ouder wordt stap je over naar een tweepersoonsbed. Veel senioren stappen tegenwoordig over van een tweepersoonsbed naar een hoog-laag bed. Dit is namelijk hét ideale seniorenbed en verkrijgbaar in een stijl die helemaal bij jou en je slaapkamer past. Zo hoef je niet in te leveren op stijl of design, maar kun je jouw slaapkamer juist verbeteren. Ben je nieuwsgierig geworden naar het kopen van een seniorenbed? In dit artikel lees je precies waar je op moet letten. 

Een mooi design

Laten we eerlijk zijn: veel mensen denken nog altijd dat seniorenmeubels vooral saai en lelijk zijn. Gelukkig is daar helemaal niets van waar! Net als gewone bedden, zijn seniorenbedden namelijk verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten en maten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een bed gemaakt van hout, of een bed in een neutrale kleur zoals zwart of wit. De vele mogelijkheden zorgen ervoor dat je altijd een bed vindt dat goed bij jouw slaapkamer past. De meeste ouderen kiezen voor een boxspring. Dit type bed is namelijk niet alleen gemaakt met zeer sterke materialen, maar is zowel eenvoudig als modern. Dit betekent dat een boxspring goed staat in vrijwel iedere slaapkamer. 
 

De instaphoogte

Eén van de grootste redenen voor het aanschaffen van een hoog-laag bed is de instaphoogte, veel ouderen hebben namelijk moeite met de instaphoogte van lagere modellen. Wanneer je iedere avond op een verkeerde manier het bed instapt kan dit leiden tot vervelende lichamelijke klachten. Om deze problemen te voorkomen is het belangrijk om rekening te houden met de instaphoogte van je nieuwe bed. Vergeet hierbij ook vooral niet om aan de toekomst te denken! Het kan zijn dat je nu nog nergens last van hebt, maar je wilt natuurlijk niet volgend jaar alweer op zoek naar een nieuw bed. Schroom daarom niet om verschillende bedden uit te proberen, en vergeet ook vooral niet om de elektrische verstelbaarheid van het hoog-laag bed te testen. Zo zorg je ervoor dat je voortaan weer heerlijk in bed naar de televisie kunt kijken, zonder de volgende ochtend wakker te worden met pijn in je nek. 
 

Extra hulpmiddelen

Sommige ouderen kunnen wel wat extra hulp gebruiken, bijvoorbeeld bij het opstaan. Dan is het slim om niet alleen op zoek te gaan naar een nieuw seniorenbed, maar ook naar een bijpassende grijpstang. Deze stand kun je gebruiken om 's ochtends omhoog te komen. Misschien heb je dit nu nog niet nodig, maar het kan nooit kwaad om rekening te houden met de toekomst. Om vervelende situaties te voorkomen is het slim om dit soort hulpmiddelen van tevoren te kopen. En vergeet ook vooral de leuke hulpmiddelen niet! Denk bijvoorbeeld aan een leuk leeslampje voor boven het bed. Zo zorg je ervoor dat je niet alleen alles hebt voor een heerlijke nachtrust, maar ook voor een lekker avondje lezen in bed.