Normal_afbeelding1

Laat apneu uw rust niet verstoren

Slaapapneu is een aandoening die optreedt tijdens de slaap. Het meest voorkomende symptoom is snurken. Als u slaapt, ontspannen uw spieren. Ook de spieren in uw keel ontspannen. Snurken zorgt voor een gedeeltelijke afsluiting van uw keel en kan bij meer ontspanning van de spieren ademstops veroorzaken. Bij meerdere ademstops per uur spreken we van slaapapneu.

Wat is slaapapneu?

Bij een ademstop stroomt er geen lucht door uw keel naar uw longen. Gelukkig krijgen uw hersenen dan een signaal om u te wekken, zodat u weer gaat ademen. Dit heeft u vaak zelf niet eens in de gaten. De ademstops belemmeren echter wel de diepe slaap, waardoor u niet goed uitrust.

Wilt u weten of u slaapapneu heeft maar heeft u nog geen verwijzing?

Plan nu een gratis vooronderzoek

De Valeo Kliniek helpt u snel

Na een verwijzing van uw huisarts komt u bij ons voor het slaaponderzoek. de Valeo Kliniek kent geen wachttijden, dus u kunt altijd snel bij ons terecht. Tijdens het slaaponderzoek slaapt u in uw eigen bed. Na het slaaponderzoek krijgt u de uitslag van een van onze medische specialisten. We nemen de tijd voor iedere cliënt en beslissen samen met u over de behandeling.

Hoe behandelen wij slaapapneu?

Als u langere tijd last heeft van slaapapneu, dan kan dat een grote impact hebben op uw gezondheid en uw functioneren. Dag in dag uit niet goed slapen leidt tot slaaptekort. Dat zorgt voor concentratieproblemen en snelle irritatie. U heeft een grotere kans op hoge bloeddruk, hartproblemen en herseninfarcten. Het is dan ook essentieel om uw klachten serieus te nemen en slaapapneu tijdig te behandelen.

De Valeo Kliniek biedt verschillende behandelingen om uw problemen te verhelpen en de kwaliteit van leven te verbeteren. Aan de hand van de diagnose en het aanhoren van uw klachten, stellen onze artsen een behandelplan op om de symptomen te bestrijden.

Behandeling CPAP

Het CPAP-apparaat is de meest voorkomende behandelmethode voor slaapapneu in Nederland.

MRA Beugel

Met de MRA beugel kan lichte tot matige slaapapneu goed behandeld worden.

SPT Behandeling

De Sleep Position Trainer (SPT) is een  apparaat om positie gebonden slaapapneu te behandelen.

Meer informatie: www.valeokliniek.nl/slaapapneu