Normal_afbeelding2

Kim komt fris gewassen ’s ochtends binnen vallen. Ze heeft een half uurtje daarvoor een appje gehad of ze zin heeft om nog even mee te denken over Loofles. ‘Ja hoor, ik spring even onder de douche, ben er zo’. Dat is Kim ten voeten uit: enthousiast en gedreven.

‘Ik kwam binnen als persoonlijk begeleider en had daarvoor met verstandelijk beperkten gewerkt. Via Facebook zag ik de vacature voor persoonlijk begeleider bij Loofles. Dat leek me wel wat. En nu, vijf jaar later, ben ik doorgegroeid en werk als IAG’er. Dat is typisch Loofles: als je wilt, kun je je hier volop ontwikkelen.

Verschil maken in een gezin
Als IAG’er kom ik veel bij mensen thuis, om daar een handje te helpen met de opvoeding. Dat werkt het best als je mee kunt kijken in de echte realiteit. Dus niet ’s ochtends om tien uur als de rest van het gezin op pad is, maar om 18 uur: iedereen is moe en wil graag eten, kinderen moeten naar bed. Dat zijn de spitsuren waar het vaak mis gaat. Ik ben er dus op dat moment bij. Het is niet echt een 9 tot 5 baan. Dat je er zo dicht op zit, dat maakt mijn werk mooi. Je kunt echt verschil maken in een gezin. Je kunt praktische tips geven. Je helpt de ouders anders naar hun kind te kijken.

Een steentje bijdragen
We kregen te maken met een gezin dat net uit het buitenland kwam. Het ging echt niet goed daar. De ouders én de kinderen lagen continu met elkaar over hoop. Omdat Loofles zo’n breed aanbod heeft, konden we ze goed helpen. We hebben de kinderen verdeeld over verschillende BSO’s en thuis hulp aangeboden. Dat heeft het gezin uiteindelijk bij elkaar gehouden. Van dat soort ervaringen gaat mijn hart wel sneller kloppen hoor, gaaf als je daar een steentje aan kan bijdragen.

Zelfzorg
Soms is het ook best lastig hoor, het is niet alleen maar leuk. Ik sta ook wel eens met een beetje ‘gezonde spanning’ voor een situatie. Ik weet dat ik dan bij Loofles veel back-up kan krijgen, maar je moet het wel zelf opzoeken. Dat heb ik hier goed geleerd, een stukje zelfzorg. Dat maakt ook dat het leuk blijft om dit werk te doen.

Vrijheid
Je hebt hier veel vrijheid, dat vind ik heel fijn. Ik kan bijvoorbeeld mijn eigen tijd indelen en de afspraken maken wanneer ik denk dat het zinvol is. Mijn agenda is dus elke week anders. Ik heb een werktelefoon. Dat lijkt misschien een vanzelfsprekendheid, maar ik weet van andere organisaties dat dat niet zo is. Voor ons betekent het dat cliënten nooit je privé-nummer hebbenn en je dus soms je werk letterlijk uit kunt zetten.

Nog lang niet weg
Voorlopig ben ik nog lang niet uitgeleerd. Ik heb via Loofles de opleiding voor IAG’er mogen doen. Nu help ik andere collega’s die de opleiding doen. Dat vind ik gaaf aan Loofles, we doen het samen. Je ziet de mensen en daarmee ook de organisatie groeien, zowel letterlijk als figuurlijk.’