Normal_bhv

Wanneer er hulp nodig is, is het fijn om te weten wat je moet doen. Met het behalen van een BHV cursus kan je deze zorg bieden aan de mensen en misschien wel levens redden. Hierdoor brengt het veiligheid voor zowel jezelf als je omgeving.

Bedrijfshulpverlener 

Het woord BHV staat voor bedrijfshulpverlener. Tijdens een cursus tot BHV’er, leer je alle benodigdheden die horen bij het verlenen van eerste hulp in noodgevallen. Als iemand een hartstilstand krijgt, kun jij deze persoon reanimeren, hulp bieden bij ernstige brandwonden en weet je hoe je moet werken met verbandmiddelen. Wanneer mensen een BHV certificaat in bezit hebben is er een bijkomend voordeel dat veel mensen zich prettiger en veiliger voelen in hun werkomgeving. Ook ben je hiermee wettelijk verplicht om hulp te bieden, indien dat van je wordt gevraagd. Schroom dus niet als je mensen in de problemen ziet en biedt ze een helpende hand. 

Wat houdt het in 

De cursussen duren meestal twee dagen, waarbij er jaarlijks ook een herhalingscursus gedaan moet worden. Dit is niet om alleen in het bezit te blijven van een BHV certificaat, maar is ook een manier om te testen of je de stappen nog weet en je de goede zorg kunt bieden wanneer dat nodig is. Met een BHV ben jij de eerste de ingrijpt wanneer er ongeval ontstaat en neem jij de leiding tot de hulpdiensten aanwezig zijn.

Bedrijfsleven

Bij werkgevers ligt de verantwoordelijkheid dat er werknemers in het bezit zijn van een BHV. Dit is ook in de wet opgenomen en moet het bedrijf ervoor zorgen dat er werknemers met een BHV certificaat aanwezig zijn in het gebouw. Het maakt dus niet uit hoeveel het er zijn, maar ligt ook aan de grote van het bedrijf en de daarvoor genoemde hoeveelheid nodig dient te zijn. Ook ligt het aan de risicospreiding van het bedrijf. Natuurlijk is het altijd fijner dat er zoveel mogelijk werknemers hiervan in het bezit zijn. Gelukkig kunnen de cursussen op locatie en groepsverband worden gegeven. Hiermee is het een mogelijkheid om door middel van groepslessen op locatie een dag hiervoor te plannen, zodat je dit als bedrijf of team samen kunt doen. 

 

Mensen met een BHV certificaat bieden als eerste hulp aan wanneer er een ongeval is gebeurd, zij hebben de leiding tot de hulpdiensten aanwezig zijn. Met een BHV cursus bied je hulp bij reanimeren.