Normal_auto-zorgprofessional-financial-lease-zzp

Met gemak van cliënt A naar cliënt B reizen, daarvoor ben je afhankelijk van betrouwbare mobiliteit. Een goede, zuinige en wendbare auto is voor de thuiszorg essentieel in de strakke planning van de zorg. Het is ook meteen de grootste kostenpost voor de zelfstandige professional. Een auto leasen kan uitkomst bieden. Hieronder vertellen wij je meer over de mogelijkheden.

 

Mobiliteit
Reizen met het openbaar vervoer kan voor problemen zorgen, omdat de kans groot is dat er vertraging wordt opgelopen en je hierin afhankelijk bent van anderen. Op de fiets ben je niet beschermd tegen slecht weer en bij grotere afstanden verlies je kostbare tijd, waardoor je niet de zorg kunt leveren die je zou willen leveren. Dan blijft de auto als beste oplossing over. Een auto is een flinke investering en dat geld moet je maar net op je spaarrekening hebben staan. Met Financial lease kun je deze meerjarige investering verdelen in maandelijkse termijnen. De ideale manier om als zzp ‘er te beschikken over eigen betrouwbare mobiliteit.

Niet Btw-plichtig
Werk je als zzp’er in de zorg? Dan ben je niet btw-plichtig, vanwege de zorgsector. Dat betekent dat je geen btw in rekening hoeft te brengen over jouw gewerkte uren. Je hoeft de btw niet te factureren en af te dragen aan de Belastingdienst. Dat betekent ook dat je de btw niet kunt terugvragen die je betaalt aan het autobedrijf, bij de aanschaf van je bedrijfsmiddelen.

Zakelijke BTW of marge auto
Als je een auto leaset, krijg je altijd btw gefactureerd maar bij Financial lease zijn er mogelijkheden om de btw die je gefactureerd krijgt te beperken. Je kunt daarvoor het beste kijken naar occasion lease, een tweedehands auto, waarvan de btw al is betaald. Dat noemen we ook wel een marge voertuig. Het enige dat je dan nog aan btw gefactureerd krijgt, zijn de eventuele onderhoudsfacturen van de garage.

BTW meefinancieren
Als je liever een bedrijfswagen wilt leasen waar btw op zit, kun je ervoor kiezen om de btw mee te laten financieren. De BTW loopt al gauw richting de duizenden euro’s die je zelf moet aanbetalen. En als je dat geld niet hebt is financial lease met de btw meefinancieren een goede oplossing. Je betaalt maandelijks een vast bedrag aan rente- en aflossing. Je hoeft de btw daardoor niet in één keer neer te leggen, waardoor je spaargeld overhoudt.

Financial Lease
Een zakelijke auto leasen met financial lease, zorgt ervoor dat je gelijk economisch eigenaar wordt. Wanneer je leasecontract is afgelopen wordt je ook juridisch eigenaar en is de auto volledig van jou! Je kunt ermee doorrijden, verkopen of inwisselen op een nieuwe lease auto. Tijdens je contract ben je wel zelf verantwoordelijk voor de belasting, verzekering en onderhoud. Jij bepaalt waar en daardoor houd jij de kosten in de hand en vallen deze goedkoper uit dan wanneer de leasemaatschappij het voor je doet.

Wil je meer weten over financial lease voor jou als ZZP’er? Neem dan contact op met Financial Lease ZZP, wij staan graag voor je klaar!