Normal_pexels-owen-kaat-5609012

De huid is het grootste orgaan van ons lichaam. Je huid vormt een beschermende barrière en houdt ook vocht op je lichaam, zodat je niet gemakkelijk kunt uitdrogen. De gezonde huid is sterk, krachtig & zelfhelend door haar prachtige vermogen zich van elke wond of verwonding te herstellen. Reden genoeg om je huid elke dag in het zonnetje te zetten, met voldoende bescherming bijvoorbeeld. Maar, wat kun je hiervoor het beste doen? We helpen je ‘n handje! 

 

Het gebruik van zonnebrand

Ja, ja…nu weet ik het wel! Op een bepaald moment hebben we allemaal wel eens te horen gekregen dat we ons moeten insmeren met zonnebrandcrème voor we naar buiten gaan. Maar waarom is dit advies zo belangrijk? Er zijn eigenlijk een paar goede redenen om altijd zonnecrème te gebruiken, ook op bewolkte dagen. Ten eerste kunnen de zonnestralen je huid beschadigen, wat vroegtijdige veroudering en een verhoogd risico op huidkanker veroorzaakt. Bovendien helpt zonnebrandcrème je huid te beschermen tegen schadelijke ultraviolette stralen, die een zonnesteek, oogbeschadiging en zelfs huidkanker kunnen veroorzaken. Tijd voor zonnebrandcrème kopen! Dus, als je de volgende keer naar buiten gaat, neem dan zeker wat zonnebrandcrème mee en smeer het met liefde in! Je huid zal je er dankbaar voor zijn.

Drink voldoende water

Wist je dat onze huid voor 70% uit water bestaat? Wow! Het is daarom essentieel om voldoende water te drinken voor de bescherming van de huid. Een goed gehydrateerde huid zorgt er namelijk voor dat je huid elastisch wordt en gaat stralen. Een droge huid kun je herkennen aan een trekkerig gevoel, terwijl een gehydrateerde huid juist zacht en glad aanvoelt. De huid en dehydratie zijn geen vriendjes dus! Door voldoende drinken kun je er zeker voor zorgen dat je een mooie huid krijgt. Drink regelmatig en maak het belangrijkste orgaan van je lichaam blij.

Extra supplementen

Wanneer we ouder worden, begint onze huid tekenen van slijtage te vertonen. Er verschijnen fijne lijntjes en rimpels, onze huid wordt minder elastisch en we worden vatbaarder voor beschadiging. Om onze huid te helpen beschermen, wenden veel mensen zich tot supplementen. Vitamine C is een van de populairste keuzes, omdat het helpt de collageenproductie te stimuleren en schade door vrije radicalen te bestrijden. Vitamine D wordt vaak gekozen voor groei en behoud van stevige botten en vitamine E om littekens te helpen genezen. Voor wie een meer natuurlijke aanpak zoekt, zijn omega-3 vetzuren een goede optie. Deze voedingsstoffen helpen ontstekingen te verminderen en de celregeneratie te ondersteunen, die beide belangrijk zijn voor een gezonde huid. Kies verstandig en laat je goed adviseren!