Normal_plasti

Er zijn een tal van goede redenen om voor plastische chirurgie te kiezen. Ieders keuze is persoonlijk, dus uiteindelijk is niets fout. Je kunt al heel lang ontevreden zijn met een bepaalde lichaamsdeel, na de zwangerschap last hebben van een overschot aan vel waar je niet blij mee bent of je hebt naarmate je ouder wordt last van hangende oogleden. Dit allemaal kan mentaal maar ook fysiek heel vervelend zijn en om dat op te lossen is er plastische chirurgie. Dit zijn vijf redenen om wél voor een cosmetische operatie te kiezen.

 

Ondanks dat er nog steeds veel mensen kritisch op zijn, is plastische chirurgie iets wat steeds normaler wordt. Kijk maar eens naar Hollywood waar bijna geen enkele actrice van 40 jaar of ouder géén werk heeft laten doen. Ondanks dat er op social media een hashtag #echtelijven rondgaat, is het goed om te beseffen dat geweldig is als je blij bent met je lijf zoals het is, maar het er ook mag zijn als je er niet blij mee bent. Er is natuurlijk een verschil tussen noodzakelijke ingrepen, kleine cosmetische ingrepen en ingrepen van één persoon over het hele lichaam.

Hangende borsten na de zwangerschap

Het is iets heel natuurlijks: hangende borsten (na de zwangerschap). En genoeg vrouwen hebben daar vrede mee, maar als je dat niet hebt dan kan een borstlift verlichting brengen. Geluk is een groot goed voor (nieuwe) moeders en als een beter lichaamsbeeld daaraan kan bijdragen, is dat heel belangrijk om er iets aan te doen. En uit Noors onderzoek blijkt dat patiënten vijf jaar na hun cosmetische ingreep meer tevreden zijn met hun geopereerde lichaamsdeel dan voorheen.

Ook na gewichtsverlies kunnen borsten gaan hangen en in sommige gevallen is een borstlift gewenst na het verwijderen van borstimplantaten.

Hangende oogleden die zicht verslechteren

Een hangend ooglid kan het zelfbeeld van iemand flink aantasten, maar is in sommige gevallen ook fysiek een hinder. Door een hangend ooglid kunnen mensen minder of slechter gaan zien. Oorzaken van hangende oogleden zijn dermatochalasis (een medische aandoening in de huid) of ptosis (een afwijking van het ooglidspier). Ook gaan oogleden meer hangen als gevolg van ouder worden, of kan het een gevolg zijn van een ongeluk, na een operatie of door langdurig gebruikt van contactlenzen.

Heeft een hangend ooglid of hebben de hangende oogleden invloed op het zicht, dan is het belangrijk om daar iets aan te doen. En ook zijn optische redenen een uitstekende beweegreden om er eindelijk iets aan te doen middels een ooglidcorrectie.

Slap buikvel na gewichtsverlies of zwangerschap

Verslapping van de buikhuid is een natuurlijk gevolg van een zwangerschap, gewichtsverlies of simpelweg van veroudering. Vaak verslappen de spieren van de buikwand daar ook bij en ontstaat een hangbuik. Een buikwandcorrectie is soms medisch noodzakelijk en soms cosmetisch noodzakelijk. Natuurlijk is het heel normaal om er niets aan te doen. Heel fijn zelfs, als je het niet nodig vindt. Maar vind je dat wel, dan is een buikwandcorrectie een operatie met weinig risico’s die grote resultaten kan boeken.

Meer zelfvertrouwen met grotere borsten

Het lichaam verandert veel na gewichtsverlies of een zwangerschap. Naast los buikvel en hangende borsten, worden de borsten vaak ook kleiner. Veel vrouwen in Nederland ondergaan een borstvergroting: op jaarbasis zijn dat er meer dan 3.000. Vrouwen die zekerder van zichzelf willen zijn, kunnen – met uitzondering van vrouwen met body dismorphic disorder (BDD) – met een borstvergroting of lipofilling van borsten zekerder van zichzelf zijn als ze in de spiegel kijken. Een borstvergroting draait niet om de grootste borsten krijgen, maar gaat om wat jij mooi vindt, waar jij je goed bij voelt en wat bij jou en je persoonlijkheid past. Het moet ervoor zorgen dat je gelukkiger bent dan zonder. Geluk is een groot goed en als een beter zelfbeeld door een cosmetische ingreep daaraan kan bijdragen, is het goed om daar eens over na te denken.