Normal_mondkapje

Je moet een mondmasker dragen dat je veilig en beschermd houdt. Je kunt een FFP2 masker kopen. Dit is een goed gezichtsmasker. Het dragen van een mondmasker wordt steeds vaker aangeraden. Vooral in het openbaar vervoer en andere openbare ruimtes, omdat asymptomatische overdracht van virussen daar vaker voorkomt dan je je misschien kunt voorstellen. Je moet een FFP2 masker dragen als je symptomen krijgt zoals hoesten en niezen of andere ademhalingsmoeilijkheden. Draag een FFP2 mondkapje als je in contact komt met of zorgt voor iemand die besmet is met het coronavirus. Het wordt aangeraden om als zorgverlener altijd een FFP2 masker te dragen als je in contact komt met patiënten.

De juiste manier van een masker dragen

Er zijn bepaalde regels die je moet volgen om je mondmasker goed te dragen en contact met het virus te vermijden. Het wordt sterk aanbevolen om eerst je handen te wassen voordat je je masker opzet of enige vorm van PBM zoals handschoenen draagt. Bepaal aan welke kant van je gezicht je het eerst moet opzetten. Zorg ervoor dat de buigbare rand zich boven op het masker bevindt en dat de rechterkant naar je gezicht is gericht. De gekleurde kant moet naar buiten wijzen indien het masker verschillende kleuren heeft zoals een blauwe buitenkant en witte binnenkant. Plaats de lussen over je oren en de buigbare rand op je neus. Als je masker hoofdbanden heeft, houd het dan achter je hoofd op zijn plaats terwijl het vastmaakt. Vorm de buigbare rand naar je neusbrug. Knijp hem dicht met je vingertoppen om te voorkomen dat er lucht binnendringt. Trek de onderkant van het masker over je mond. Zorg ervoor dat het alles zover mogelijk tot onder aan je kin bedekt. Raak het masker niet aan als het eenmaal op zijn plaats zit. Was daarna direct je handen met water en zeep of gebruik in dat geval een desinfecterende alcoholische handgel. Wanneer je masker vochtig of vochtig wordt, moet je het vervangen. Zorg ervoor dat de herbruikbare maskers grondig worden gereinigd en gedroogd voordat ze opnieuw worden gebruikt, ook al heeft hergebruik niet de voorkeur. Je hebt misschien mensen gezien die medische maskers droegen maar hun neus niet bedekten, dat is niet veilig. Zorg ervoor dat je een gecertificeerd mondmasker koopt en onthoud de juiste manieren om ze te gebruiken!

Voordelen van nitril handschoenen

Een belangrijk voordeel van nitril handschoenen is dat ze beter bestand zijn tegen perforatie en chemicaliën dan latex handschoenen. Ze zijn verkrijgbaar in o.a. zowel zwarte als blauwe kleuren om het gemakkelijker te maken om lekken door gaatjes te herkennen. De kwaliteit is aanzienlijk verbeterd, waardoor een grotere aanraakgevoeligheid mogelijk is. Dit soort PBM is voor eenmalig gebruik en niet duur voor het beschermingsniveau dat het biedt. Nitril handschoenen zijn latexvrij en voorkomen zo latexallergie. Ze hebben een hoge vingergevoeligheid. Ze bieden ook een perfecte pasvorm door zich aan de hand aan te passen. Het ziet eruit en voelt bijna aan als latex handschoenen. Ze zijn geweldig voor scenario's met een hoog risico die een uitstekende barrière bescherming vereisen rond infectieuze pathogenen en gevaarlijke chemicaliën. Dit soort handschoenen hebben een sterke chemische weerstand in verschillende gradaties. Het heeft een goedebeweeglijkheid en zorgt ervoor dat je je meer op je gemak voelt in een omgeving met mogelijke besmettingsrisico’s. Nitril handschoenen zijn flexibel en gaan lang mee. Gemakkelijk te gebruiken, lichtgewicht en ademend materiaal. Voor dit soort handschoenen zijn poeder- en poedervrije opties beschikbaar. De prijs van nitril handschoenen is betaalbaar en ze hebben een lange houdbaarheid van enkele jaren.