Normal_amslod-2

Dat er steeds meer mensen gebruik maken van de elektrische fiets en de e-bike dames nadrukkelijk aan populariteit wint, is al lang geen geheim meer. Je ziet steeds meer elektrische fietsen in het straatbeeld en dat is niet zomaar natuurlijk. Het gebruik van een elektrische fiets biedt nogal wat voordelen. Die voordelen- en ook de nadelen- van het gebruik van de fiets bespreken we hier.

Je fietst lichter en hebt geen problemen met tegenwind

Gebruik jij een elektrische fiets, dan fiets je in elk geval een stuk comfortabeler. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de elektrische trapondersteuning die je krijgt als je deze fiets gaat gebruiken. Met trapondersteuning fiets je lichter en vormt tegenwind geen enkel probleem. Ook heuvel op fietsen is met een elektrische fiets amper nog een probleem. 

Ideaal als je graag lange afstanden fietst

Ben jij iemand die graag lange afstanden fietst, dan kun je maar beter een elektrische fiets aanschaffen. Je legt zonder echt moet te worden grote afstanden af, mits je er maar voor zorgt dat de accu steeds vol is. Wanneer de accu onderweg namelijk leeg raakt. Dan kan de e-bike ineens een stuk zwaarder fietsen. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.  Een andere reden om voor de elektrische fiets te kiezen, is de snelheid. Met de normale e-bike kun je een topsnelheid halen van zeker 25 kilometer per uur. Mocht je dit nog niet snel genoeg gaan. Dan zou je zelfs de aanschaf van een speed bike kunnen overwegen. Dan kun je een snelheid van 45 kilometer per uur halen. In dat geval moet je echter op de rijbaan fietsen, een helm dragen en heeft de fiets een kentekenplaatje. 

Amper sprake van CO2-uitstoot

Kies je voor een elektrische fiets, dan kies je voor een milieuvriendelijk vervoermiddel. In vergelijking met de auto en de brommer, stoot de fiets amper CO2 uit. Dat maakt de fiets, zeker ook om het parkeren, bijvoorbeeld ook ideaal voor gebruik in de stad. Wat ook milieuvriendelijk is, is het feit dat de accu van de fiets te recyclen is. Natuurlijk zijn er ook wel een aantal nadelen van het gebruik van een elektrische fiets te benoemen. Zo is de fiets nog steeds wat duurder in aanschaf, al zijn de prijzen met de jaren wel een stuk aantrekkelijker geworden.

Actieradius is nog steeds beperkt

Ook de beperkte actieradius van deze fiets wordt wel eens als een nadeel genoemd. Die actieradius wordt wel steeds beter, optimaal is het nog steeds niet. Verder zijn zowel onderhoud als reparaties van een e-bike altijd duurder dan die van een gewone fiets en kun je gerust stellen dat de e-bike altijd zwaarder is dan een gewone fiets. Dat verschil zou zomaar eens op kunnen lopen tot vijf kilogram.  Al met al wegen de nadelen niet op tegen de vele voordelen van het gebruik van een elektrische fiets. Niet voor niets gebruiken steeds meer mensen een e-bike. En heb je eenmaal op deze fiets gefietst, dan wil je nooit meer anders.