Normal_pexels-william-choquette-1954524

Wat als je weer dat zorgeloze kind zou kunnen zijn, dat graag in bomen klom en in de buurt rond rende? Wat als je leven niet was belast met verantwoordelijkheden en stress van werk, gezin en andere verantwoordelijkheden?

Als je dit artikel op dit moment leest, is de kans groot dat je, je al realiseert hoe belangrijk de gezondheid in het leven is. Maar alleen weten is niet genoeg. Je moet die kennis omzetten in actie. Hier zijn enkele manieren om te beginnen:

 

 

Zorg voor je lichaam

Eet gezond

Als je gezond wilt zijn, moet je evenwichtig eten. Als je niet zeker weet wat een evenwichtig dieet is, is hier een snelle gids om je op weg te helpen:

- Groenten en fruit: Eet dagelijks verschillende soorten aan verse groenten en fruit. Je hoeft geen sap dieet te volgen om de voedingsstoffen binnen te krijgen die je nodig hebt.

- Zuivelproducten: Melk en yoghurt zijn uitstekende bronnen van calcium, dat helpt bij het versterken van botten en tanden. Andere zuivelproducten, zoals kaas en boter, zijn ook goede bronnen van calcium.

- Granen: Eet een verscheidenheid aan hele granen, zoals gerst, maïs, haver, rogge en bruine rijst. Volle granen bevatten meer vezels dan geraffineerde granen. Vezels zijn belangrijk omdat ze helpen een gezonde spijsvertering te behouden.

- Eiwitten: Eet een verscheidenheid aan eiwit voedsel, zoals vis, gevogelte, bonen en noten. Je hoeft niet dagelijks vlees te eten om voldoende eiwitten binnen te krijgen.

Beweeg elke dag
Lichaamsbeweging is een cruciaal element voor een goede gezondheid. Maar moet het een lange, zware training zijn? Helemaal niet. Lichaamsbeweging is elke beweging die de hartslag verhoogt en je doet zweten. Een stevige wandeling, een snelle dans sessie, een klim op de loopband of een paar push-ups zijn allemaal vormen van lichaamsbeweging die je gezond en fit kunnen houden. Lichaamsbeweging helpt je niet alleen om een gezond gewicht en een evenwichtige voeding te behouden, maar het helpt ook om een hart gezond en sterk te houden. Als blijkt uit een van de talloze scans van privatescan.nl blijkt dat je meer lichaamsbeweging nodig hebt, dan kun je dit aan de hand van deze adviezen direct toepassen!