Normal_3095

De dagen worden korter, de temperatuur keldert en er valt weer veel meer neerslag. Dat betekent maar één ding: de winter is in aantocht. Veel mensen zien er naar uit omdat de feestdagen ook weer voor de deur staan. Maar er is ook een grote groep die moeite heeft met deze donkere dagen en waarvoor het niet snel genoeg weer voorjaar kan zijn. Behoor jij tot deze laatste categorie? Dan hebben we een aantal tips die je helpen om de winter zo fit en gezond mogelijk door te komen. Wedden dat je daarvan veel meer energie krijgt?

Zorg voor extra hygiëne

Juist in de winter zijn we veel vatbaarder voor diverse virussen. Griep en verkoudheden, je kunt er bijna niet omheen. Helemaal te voorkomen is het niet dat je aangestoken wordt door anderen maar je kunt de kansen hierop wel enigszins beperken. Was extra vaak je handen wanneer je veel met andere mensen samen bent. Ventileer de ruimtes waarin je werkt en woont regelmatig, liefst iedere dag. Zo komt er voldoende frisse lucht binnen die rondwarende virussen verjagen.

Eet gezond

Gezond eten is altijd belangrijk maar in de winterperiode des te meer. Voldoende verse groente en fruit zorgen ervoor dat je weerstand op peil blijft. Pers sinaasappels uit, neem een groenten shake en eet worteltjes als snack tussendoor. Er zijn genoeg manieren om dagelijks je benodigde vitamine C binnen te krijgen. Heb je toch nog wat extra ondersteuning nodig? Laat je bij de apotheker of drogist informeren over het slikken van vitamine C supplementen. Dat geldt ook voor vitamine D. Omdat de zon in de winter veel minder schijnt maakt je huid nauwelijks vitamine D aan. Om dit tekort op te lossen kun je ook hiervoor een supplement innemen.

Blijf in beweging

Tijdens de winterse periode is het oh zo verleidelijk om onder een dekentje op de bank te kruipen en een serie op Netflix te kijken. Maar hoe aanlokkelijk het ook mag klinken, ga toch zoveel naar buiten. Wandel of fiets, het liefst dagelijks, een eindje. Vind je het lastig om jezelf te motiveren om in je uppie te gaan spreek dan met anderen af om dit gezamenlijk te doen. Vind je het niet prettig om nat te worden door de hagel, sneeuw of regen? Laat dan paraplus bedrukken. En die winterse kou trotseer je makkelijk door je warm aan te kleden. Laat daarom een trui bedrukken waardoor je het niet koud krijgt. En weet je, na de fiets- of wandeltocht mag je jezelf best verwennen met een warme beker chocolademelk met slagroom. Lekker toch?

Doe leuke dingen

Om de winterblues de kop in te drukken kun je leuke dingen ondernemen. Met vrienden naar de sportschool, een wellness-dagje of lekker uit eten gecombineerd met een avondje swingen in de nachtclub. Er zijn genoeg zaken te bedenken waarbij je dat sombere gevoel kwijt raakt. Voor je het weet is het weer voorjaar en bruis je nog steeds van de energie!