Normal_rsz_doctor-working-with-laptop-at-office-2022-02-02-04-48-48-utc__1_

Soms is het lastig in te schatten wanneer je een huisarts moet bellen en in welke gevallen je goed wegkomt met wat extra verzorging thuis. Je hebt mensen die het liefst alles overleggen en sommige mensen wachten juist weer te lang voor er hulp wordt gezocht. Dit artikel biedt wat inzicht in wanneer het verstandig is om wel aan de bel te trekken en te overleggen met je huisarts. En ook in welke gevallen het wereldwijde web je wat uitkomsten biedt.

1. Aanhoudende pijn

Door het woordje aanhoudend kun je zelf al indenken dat een persoon al wat langer met een bepaalde pijn rondloopt. En wanneer iets aanhoudend is kun je ervan uitgaan dat dit niet goed is voor de gezondheid. Wanneer je dus al een langere tijd last hebt van iets en je wellicht al meerdere dingen hebt geprobeerd, wordt het tijd om een bezoekje aan huisarts Bussum te brengen. Of in welke stad of dorp jij je dan ook begeeft.

2. Luister naar je lichaam

Vaak is het zo dat wanneer je ergens last van hebt, je eigenlijk diep van binnen wel weet of het verstandig is om naar de dokter te gaan, of dat het niet noodzakelijk is. Wanneer je een snede of wond hebt, kun je prima uit de voeten om eerst even online te kijken naar verzorgingsmiddelen. Bij echte twijfel raden we het altijd aan om toch naar een huisarts in de buurt te gaan, in dit geval bijvoorbeeld huisartsenkievit.nl om snel te overleggen.

3. Spoedeisende hulp
Maak ook vooral een onderscheid in wanneer je naar een huisarts gaat en wanneer je eigenlijk spoedeisende hulp nodig hebt. Zo kan een blindedarmontsteking in het begin aanvoelen als een pijntje in de buik waar de huisarts voor zou kunnen komen, maar toch is het belangrijk om dan snel te schakelen en direct naar de spoedeisende hulp te gaan.

4. Thuisarts
Ben je echt in twijfel of je naar een huisarts moet gaan? Dan kan de app thuisarts je ook veel uitkomsten bieden. In deze app kun je invoeren waar je last van hebt en dan vertelt de app je of het wel of niet verstandig of noodzakelijk is om een huisarts te bezoeken. Het kan zomaar precies de informatie zijn die je nodig hebt om je goed te voelen.