Normal_pexels-nubia-navarro-_nubikini_-386024

Wil jij graag gaan bewegen, maar weet je niet goed of je nu wilt gaan hardlopen of dat toch fietsen iets meer voor je is weggelegd? Dan combineer je deze beide toch gewoon met elkaar? Wist je namelijk dat ze elkaar juist versterken? Om je een idee te geven welke voordelen dit heeft, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet

Bewegen is gezond

Het maakt niet uit of je nu iedere avond een aantal kilometers op een loopband voor thuis aflegt of dat je er toch voor kiest om even lekker naar buiten te gaan en te gaan fietsen. In beide gevallen is het natuurlijk ontzettend gezond! Niet voor niets zijn deze beide sporten daarom dus ook ontzettend populair. Enerzijds door de effectiviteit van beide sporten en anderzijds natuurlijk ook door de toegankelijkheid. Lopen doen we praktisch allemaal iedere dag en ook fietsen zit als Nederlander volledig in ons systeem, maar welke sport is nu het meest effectief?

Mentaal fit

Wanneer je het fijn vindt om af en toe even lekker te bewegen, maakt het niet uit of je nu even een flink eind gaat wandelen of een flink stuk gaat fietsen. In beide gevallen is het de perfecte manier om je hoofd even lekker leeg te kunnen maken. Wel is het zo dat wandelen een stukje toegankelijker is, aangezien je hiervoor natuurlijk niet veel hoeft te doen. Het enige is vaak even een paar goede wandelschoenen aan, de jas aantrekken en je kunt vertrekken. Ga een een eind fietsen op bijvoorbeeld een mountainbike of spinningfiets, dan komt hier natuurlijk nog het één en ander bij kijken.

Beide ook thuis te beoefenen

Sport je toch het liefste thuis in je vertrouwde omgeving, dan is het natuurlijk ideaal om een hometrainer of loopband aan te schaffen. Het voordeel dat je dan hebt, is dat je van niemand afhankelijk bent. Zo kun je eenvoudig online een spinningfiets kopen met allerlei verschillende opties. Zo kun je zelfs kiezen voor een fiets die beschikt over een display, waarmee zelfs de route wordt geprojecteerd. Kortom, mogelijkheden genoeg dus.

Conclusie

Als we kijken naar welke sport nu het meest effectief is, moeten we tot de conclusie komen dat dit afhankelijk is van de eigen doelen. Zo is een uur spinning natuurlijk een stuk intensiever, dan wanneer je gaan wandelen. Desalniettemin neemt dat niet weg dat zowel wandelen, als fietsen ontzettend gezond is voor je en je dit dus ook zeker met enige regelmaat zou moeten doen.