Normal_pexels-pixabay-208518

Er wordt jaarlijks wereldwijd zo’n 150 miljoen (!) euro aan supplementen geslikt. De markt van de supplementen is een soort jungle waarin het lastig is om wegwijs te worden wat nu precies op jou van toepassing is. Daarnaast zijn er ook nog verschillende typen supplementen; van pillen tot poeders en van capsules tot druppels. Je kunt hier wel duizelig van worden, want wat zijn nu de basis supplementen die ieder mens zou moeten slikken? En als je last hebt van haaruitval, wat zijn dan de juiste hulpmiddelen? Heb jij even geluk: dit hebben wij voor je uitgezocht!

Supplementen die je een 'boost' geven

Je kunt tegenwoordig veel halen uit voedingsstoffen afkomstig uit voedsel. Het is wel zo dat het lichaam de voedingsstoffen in pillen makkelijker opneemt dan de voedingsstoffen in eten. Last van bijvoorbaeeld haaruitval? Wil je je haar graag laten groeien? Dan kun je naast vitaminepillen ook kiezen voor Spectral DNC-N lotion! 

 

#1 Chlorella

 

Deze groene alg heeft ontzettend veel goede eigenschappen en is een erg goed supplement om samen met je aanvullende voeding op dagelijkse basis in te nemen. Er zitten naast vitamine B ook veel mineralen en aminozuren in, die je lichaam heel goed kan gebruiken. Het ondersteund de natuurlijke weerstand, zorgt ervoor dat je vitaminen beter worden opgenomen en versterkt het immuunsysteem.

 

#2 Vitamine C en D

 

De meeste mensen weten dat vitamine C en D belangrijk zijn voor het behoud van een goede gezondheid, maar wist je dat ze je ook een extra energieboost kunnen geven? Vitamine C helpt de productie van adrenaline te stimuleren, wat je meteen een energieboost geeft, terwijl vitamine D juist het algemene uithoudingsvermogen helpt te verbeteren. Bovendien zijn zowel vitamine C als D essentieel voor de opname van calcium, dat nodig is voor sterke botten en spieren.

 

#3 Vitamine B12 en ijzer

 

Nog een heel belangrijk supplement om extra bij te nemen, mocht je weinig vlees krijgen, is vitamine B12 en ijzer. Deze combinatie kun je vaak bij elkaar vinden, aangezien het elkaar goed aanvult. Voor vegetariërs en veganisten zijn vitamine B12 en ijzer extra belangrijk, aangezien dit voornamelijk in vlees te vinden is. Mocht je veel vlees eten op dagelijkse basis, is het extra slikken van deze vitaminen niet nodig.

 

Supplementen in bijzondere omstandigheden

Heb je een gezonde levensstijl met daarbij genoeg vitaminen en mineralen, maar valt je haar bijvoorbeeld uit? Of ben je veganist? Bepaalde vitamines zijn enorm essentieel voor een gezonde haargroei. Veel hiervan krijg je niet eenvoudig binnen via het voedsel. Last van erfelijk haaruitval? Dan wordt er aangeraden om de big 3 te gebruiken. Dit is een combinatie van supplementen, een folgain shampoo en een lotion. Net als alle cellen in je lichaam hebben ook de haarzakjes de juiste voedingsstoffen nodig in de juiste hoeveelheden om te groeien. Voor veel van deze voedingsstoffen is de meest effectieve manier om het haarzakje te bereiken via de bloedbaan. Bovenop de huid, dus.