Normal_9476e73fdda764bba9e8c5e4425281a16476f83e

Als je regelmatig te maken hebt met maagklachten dan zou het kunnen komen door het feit dat jouw maag lactose moeilijk kan verwerken. Lactose is een suiker in melk en komt tevens in melkproducten voor. Om jouw maag te helpen lactose te verwerken is het mogelijk om bepaalde supplementen te gebruiken. Hiervoor kun je gebruik maken van Intoleran Digestive Experts

Om lactose te kunnen verwerken hebben jouw darmen lactase nodig. Dit is iets dat normaal gesproken in de dunne darmwand wordt gemaakt. Als er geen lactose wordt aangemaakt, dan is het verwerken van eten erg lastig. Dit is een verklaring voor het feit dat je regelmatig last hebt van maagproblemen. 

Het beste is om supplementen te nemen of jouw voedingspatroon aan te passen.

Lactose-tekort

De maagklachten waar je wellicht mee te maken hebt kunnen verklaard worden door het zogenaamde tekort aan lactose. Dit noem je lactasedeficiëntie. Er zijn veel mensen die een tekort aan lactose hebben, maar niet last hebben van klachten. In dat geval is het niet noodzakelijk om jouw eetpatroon aan te passen. 

Lactose intolerantie kan echter voorkomen bij de geboorte en de ontwikkeling van een kind moeilijk maken. Daarnaast kan lactose tekort op latere leeftijd ontwikkeld worden bij volwassenen, waardoor het belangrijk is om tijdig stappen te ondernemen.

Drie vormen van lactose-intolerantie

Lactose-intolerantie heeft drie verschillende vormen, waarbij geldt dat je deze verschillende vormen kan herkennen door goed op de signalen te letten. 

Er is sprake van primaire lactose-intolerantie, secundaire lactose-intolerantie en aangeboren lactose-intolerantie. Je kunt het herkennen doordat voedsel onveranderd in jouw dikke darm komt en vervolgens veel vocht veroorzaakt. 

Dit kan vervolgens tot klachten leiden. Een van de gevolgen van de lactose-intolerantie is dat er een eetpatroon ontstaat dat ongezond is. Het is belangrijk om dit te voorkomen en gezond te blijven eten.

Klachten bij lactose-intolerantie

Een opgeblazen gevoel komt meestal voor bij mensen die te maken hebben met lactose-intolerantie. Vervolgens is er sprake van winderigheid, waarbij het ophouden hiervan tot extra maagklachten kan leiden. Diarree is tevens een veelvoorkomend probleem, net als buikpijn en maagkrampen. 

Deze klachten kunnen variëren per persoon, aangezien de een meer last heeft van het tekort aan lactose dan de ander. Daarom is het belangrijk om voldoende onderzoek te doen en proactief te zijn. Als jij je in een aantal klachten herkent dan is het belangrijk om op zoek te gaan naar hulp.

Diagnose van lactose-intolerantie

Indien jij te maken hebt met maagklachten is het belangrijk om naar een huisarts te gaan. Deze huisarts kan je onderzoeken of je doorverwijzen naar een specialist.

Aan de hand van onderzoek wordt duidelijk wat er aan de hand is. Meestal wordt een diagnose vastgesteld, aan de hand waarvan nieuwe stappen kunnen worden ondernomen.

Door de diagnose kun je jouw eetpatroon aanpassen. Verder is het mogelijk om op zoek te gaan naar producten die het verwerken van lactose voor jouw maag makkelijker maken.