Normal_pexels-karolina-grabowska-4506108

In het verkeer, op het werk of tijdens het klussen in en om het huis, overal kan het misgaan. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. En de kans op letselschade is hierbij erg groot. Het krijgen van letselschade is op zichzelf al erg vervelend. Een helpende hand die jou door claimproces helpt is daarom erg fijn. Gelukkig kan een letselschade advocaat je hierbij ondersteunen. Hieronder lees je meer over hulp bij letselschade en een schadevergoeding bij letselschade.

Wat is letselschade?

Letselschade is de schade die men ondervindt door letsel dat is opgedaan bij een ongeval. Dit kan onder andere ontstaan door betrokkenheid bij een verkeers- of bedrijfsongeval, ongeval tijdens het sporten of klussen of door de gevolgen van een medische fout. Het letsel dat je hierbij opdoet kan zowel fysiek als psychisch zijn. Denk bijvoorbeeld aan een concentratiestoornis of whiplash. 

Letselschade kan worden onderverdeeld in twee soorten schade: materiële schade en immateriële schade. Onder materiële letselschade verstaan we alle (extra) kosten die je hebt als gevolg van het ongeval. Bijvoorbeeld de reparatiekosten van een kapotte auto na een aanrijding of de kosten van medicatie. Immateriële schade is de emotionele schade die je opdoet bij een ongeval. Denk hierbij aan angststoornissen of slapeloosheid.

 

Waarom hulp bij letselschade?

Wanneer je letselschade oploopt kan je hiervoor een vergoeding krijgen. Voordat je deze vergoeding kan claimen, dien je eerst een aantal stappen te doorlopen. Het uitvoeren van deze stappen gaat gepaard met veel wet- en regelgeving. Wanneer je zelf niet bekend bent met de regelgeving, kan het erg ingewikkeld worden. Daarom kan het fijn zijn om de hulp in te schakelen van een letselschade advocaat. Een letselschade advocaat weet alles over de stappen in een letselschadeprocedure en helpt jou bij het claimen van jouw letselschade. De letselschade advocaat kan er daarnaast ook voor zorgen dat je alvast een voorschot krijgt op jouw schadevergoeding. Daarnaast is het soms nodig een arbeidsdeskundige of medisch adviseur in te schakelen. Ook dat regelt de letselschade advocaat. 

 

De letselschadeprocedure

De letselschadeprocedure bestaat uit een aantal stappen. De procedure begint met het aansprakelijk stellen van de schuldige partij. Vervolgens inventariseert de letselschade advocaat het letsel, waarna hij een uitgebreide schadeberekening maakt. Hierna wordt er met de tegenpartij gesproken over de aansprakelijkheid en de hoogte van de schadevergoeding. Uiteindelijk kan de schadevergoeding worden geclaimd. 

Kortom, heb je door een ongeval letsel opgelopen en wil je jouw schade claimen, maar kom je er zelf niet uit door alle ingewikkelde wet-en regelgeving rondom het claimingsproces? Schakel dan een letselschade advocaat in van RN Letselschade.