Normal_afbeelding1

Iedereen wil gezond, fit en vitaal oud worden. Hiervoor bewegen we, eten we gezond en zorgen we ervoor dat er zo min mogelijk stress is. Veel aspecten qua gezondheid hebben we dus zelf in de hand, maar niet alles. Er kunnen situaties die wel stress opleveren, financiële problemen zijn vandaag de dag bij veel mensen een oorzaak van stress. Stress zorgt er niet alleen voor dat je lichaam meer gespannen is, maar ook dat je slechter slaapt en vaak minder gezond eet. Je financiële gezondheid werkt dus in alles door. Hoe je financieel gezond blijft of wordt? Lees snel verder.

Financiële basis

Het klinkt zo makkelijk; een financiële buffer aanleggen. Toch kan het met de hoge prijzen en kosten van vandaag de dag een behoorlijke uitdaging zijn om een extraatje voor noodsituaties op te bouwen. Toch is het aan te raden dit wel te doen, al is het maar €50,- die je aan het begin van de maand opzij zet. In totaal toch €600 per jaar. Dit geld gebruik je niet voor die droomvakantie, ook al ben je er nog zo aan toe. Dit geld is echt voor noodsituaties zoals een kapotte wasmachine of auto. Heb je deze basis op orde? Dan is het goed om te investeren en na te denken over andere mogelijkheden om je financiële gezondheid iets op te krikken .

Investeren kun je leren

Wanneer je een spaarpotje hebt waar je drie maanden van kunt leven wanneer je je baan kwijtraakt, dan heb je genoeg gespaard. Het is dan vandaag de dag niet slim om niets met je geld te gaan doen. Het is aan te raden om dan te kijken of je je geld kunt laten groeien. Dit zorgt ervoor dat jij geen slachtoffer wordt van hoge inflatie en lage spaarrentes. Deze combinatie zorgt namelijk voor een waardevermindering van je geld. Waar je in moet investeren? Dit kan zeer uiteenlopend zijn, van aandelen tot vastgoed. Maar houd ook mogelijkheden zoals crypto in de gaten. Doe dit dan wel altijd via een betrouwbaar platform zoals quantum ai. Dan weet je dat je een betrouwbare plek hebt inclusief goede analyses.

Kortom, voor een financiële gezonde basis is het goed om een spaarpotje te hebben. Maar als je dat op orde hebt, doe dan iets met je geld waardoor het (mogelijk) meer waard wordt. Het is vandaag de dag zonde om dit niet te doen!