Normal_pexels-karolina-grabowska-7876200

Scheiden kan als een heftige periode ervaren worden en vaak is de periode voor de scheiding ook al geen pretje geweest. Zorg ervoor dat jij jezelf niet in de scheiding verliest en neem de touwtjes in handen. Volg de volgende stappen om ervoor te zorgen dat je stress tijdens de scheiding zoveel mogelijk beperkt. Het is niet makkelijk, maar je zult merken dat wanneer je onderstaande tips volgt je toch een bepaalde vorm van rust binnen alle chaos zult ervaren.

1. Acceptatie

Het is een moeilijke eerste stap, vooral als jij niet degene bent die de beslissing heeft genomen. Echter is het wel een stap die je moet zetten tijdens het scheidingsproces. Dit geldt ook tijdens een scheiding van tafel en bed scheiding. Wanneer je een gescheiden van tafel en bed scheiding aangaat, blijf je voor de wet getrouwd. Wel komen alle andere zaken die bij een reguliere scheiding horen aan bod. Je moet accepteren dat de scheiding er gaat komen en dat jij en je partner niet meer samen door het leven zullen gaan. Het kan zijn dat je tijdens dit scheidingsproces allerlei heftige gevoelens zult ervaren en dit het liefst af wilt reageren op jezelf. Probeer om dit niet te doen. Je lost er niks mee op en zult de situatie alleen maar verslechteren.

 

2. Blijf goed voor jezelf zorgen

Voor jezelf zorgen is enorm belangrijk. Tijdens een scheidingsproces kan je jezelf nog wel eens in alle hectiek die er bij komt kijken verliezen. Het is daarom heel belangrijk om hier bewust mee om te gaan. Ga bijvoorbeeld de natuur in, maak een lange wandeling. Wellicht woon je in de buurt van het strand of het bos? Maak hier zeker goed gebruik van. Een wandeling in de natuur zorgt ervoor dat je even je gedachte opzij kunt zetten en even één kunt zijn met jezelf. Vind je het niet prettig om dit alleen te doen, vraag dan een goede vriend of vriendin mee. Neem elke dag een heerlijke warme douche of ga in bad. Doe de dingen die bijdragen aan jouw persoonlijke geluksmomentjes. Of dit nu een lekker hapje nuttigen is of een avondje Netflixen op de bank. Doe wat nodig is voor jou om jouw geluksmomentjes op te zoeken zodat deze uiteindelijk de nare, stressvolle momenten kunnen balanceren.

 

3. Schakel een mediator in

Samenwerken met een echtscheiding mediator tijdens het proces van het scheiden is voor veel echtparen een verademing. Een echtscheiding mediator blijft te allen tijde onpartijdig en zal er voor zorgen dat jij samen met je partner op een constructieve en gezonde manier blijft communiceren. Dit kan vaak lastig zijn, vooral als er voor boosheid en verdriet heerst. Een mediator begeleid jullie beiden en zorgt ervoor dat jullie de gesprekken met elkaar aan blijven gaan. Er worden afspraken gemaakt waar beide partijen zich in kunnen vinden.