Normal_pexels-lisa-fotios-1346155

We weten het allemaal en willen het ook allemaal: voldoende water drinken. Natuurlijk pak je hier en daar een slokje thee mee, maar je weet als zorgpersoneel ook dat het lastig is om tijdens het werk aan voldoende vocht te komen. Is dat raar? Nee zeker niet. Want er wordt keihard gewerkt in de zorg. Is het goed? Nee, dat ook niet. Geef je personeel daarom een eigen bidon met naam om zo tijdens het werk, onderweg van de ene naar de andere patiënt, gemakkelijker water te kunnen drinken.

Water drinken is gezond

Het is belangrijk om voldoende water te drinken. Je verliest namelijk de hele dag door vocht. Als je ademhaalt en beweegt natuurlijk, maar ook via de ontlasting en urine. Anderhalf tot twee liter drinken is heel belangrijk om al dat vocht aan te vullen. Doe je dit niet, dan kan je uitdrogen en dat is niet goed voor je huid en voor je algehele functioneren. Want ook je hersenen en spieren hebben vocht nodig om hun werk te kunnen doen. Drink maar eens een paar glazen water als je je niet meer kan concentreren. Dat helpt. Niet iedereen vind het gemakkelijk of de tijd om acht glazen (liefst water) te drinken. Help je zorgpersoneel daarom met een gepersonaliseerde drinkfles.

Zo drink je meer water

Als het voor je neus staat, zal je het sneller pakken; waar of niet? Zorg er daarom voor dat er altijd water voor handen is. Bijvoorbeeld door een watercooler te plaatsen op de afdeling als er geen pantry aanwezig is. Met een eigen waterfles drink je ook sneller meer water. Het geeft je namelijk de gelegenheid om iedere keer een paar slokjes te nemen. Zo drink je ongemerkt al snel genoeg water, terwijl je ook gewoon aan het werk bent. Drink daarnaast water op vaste tijden. Als je net wakker bent bijvoorbeeld of bij de maaltijd. Dan zit je al snel aan vier glazen van de acht! Maak je water spannender met een schijfje citroen of sinaasappel. Meng het met munt, komkommer of gember voor een beetje meer pit. De Maag-Lever-Darm Stichting heeft verschillende waterrecepten om je dagelijkse dorst op een andere manier te lessen.

Water is goed voor de gezondheid

Het drinken van water is goed voor je algehele gezondheid. Water helpt bij de spijsvertering, helpt spierkrampen te voorkomen, zorgt voor het verwerken van afvalstoffen in het lichaam, koelt het lichaam en speelt een belangrijke rol in het gezond houden van de huid en slijmvliezen. Deze laatste twee zijn weer heel belangrijk voor de weerstand. Het is natuurlijk niet gezegd dat water je kan beschermen tegen griep en verkoudheid en dat niemand zich meer ziek meldt. Maar door meer water te drinken, zorg je wel dat je gezondheid en weerstand zoveel mogelijk op peil gehouden wordt. Er zijn tal van bidons en waterflessen als relatiegeschenken te geven aan collega’s en personeel om zo te helpen meer water te drinken op de werkvloer.