Normal_pexels-andre-moura-6096339__1_

Steeds meer mensen krijgen last van een depressie in Nederland. Ongeveer een kwart van de Nederlanders krijgt in zijn of haar leven last van enige vorm van depressie. Dit is ook wat onze psycholoog in Geldrop ziet. Dit is een groot aantal wat aangeeft hoe groot het probleem in ons land is. Bij de meeste mensen blijft het helaas ook niet bij een depressieve periode. Het overgrote deel van de mensen krijgt later in zijn of haar leven te maken met een terugkerende depressie (ook wel recidiverende depressie genoemd). Om deze reden is het adequaat behandelen van deze stoornis ook van groot belang. Maar hoe wordt een depressie goed en effectief behandeld? Onze psycholoog uit Geldrop legt dat graag aan je uit.  

Wat is een depressie 

Een depressie is een psychische stoornis die valt onder een stemmingsstoornis. Deze stoornis wordt gekenmerkt door gevoelens van neerslachtigheid, somberheid en lusteloosheid. Daarbij komen verschillende negatieve gedachten en gevoelens kijken. Cliënten in onze psychologenpraktijk in Geldrop beschrijven het vaak als een zwarte deken die de stemming beïnvloed. De kijk op verschillende dingen zoals bijvoorbeeld het leven worden steeds negatiever. Vaak hebben mensen die lijden aan een depressie een negatief zelfbeeld.

 

Depressie symptomen

Veel mensen ervaren verschillende soorten symptomen wanneer ze een stemmingsstoornis zoals een depressie hebben. Er zijn lichamelijke symptomen dan een depressie maar ook verschillende negatieve gevoelens en gedachten gaan vaak gepaard met een depressieve stoornis. Vaak zijn mensen ook benieuwd naar de verschillen tussen mannen en vrouwen. Bij onze psychologiepraktijk in Geldrop zien wij geen verschillen tussen de symptomen van een depressie bij een man en de symptomen van een depressie bij een vrouw. 

 

Behandelen van een depressie bij Feel It 2 Geldrop

Er zijn veel verschillende soorten behandeling tegen een depressieve stoornis. Hierbij kan je denken aan medicijnen zoals antidepressiva die ervoor zorgen dat de serotonine beter opgenomen wordt in je hersenen. Andere behandelingen zijn juist meer gericht op het omgaan met een depressie. Maar vaak zien we dat mensen zich aanmelden bij onze psychologenpraktijk Feel It 2 in Geldrop met een recidiverende depressie. Daarom is de therapie die Feel It 2 erop gericht om de depressie te overwinnen en er niet mee te leren omgaan. Dit doet onze psycholoog door samen met de cliënt te zoeken naar de oorzaak van de stemmingsstoornis en de invloed daarvan te onderzoeken op de negatieve gedachten en negatieve gevoelens die bij een depressie komen kijken. Door zowel naar de oorzaak te kijken, als de negatieve gevoelens te verwerken en de negatieve gedachten aan te pakken, zijn wij bij Feel It 2 ervan overtuigt dat jij jouw depressie kan overwinnen!