Logo_sleutel

Na maandenlang bouwen is het eindelijk zover: de oplevering en sleuteloverdracht van het gloednieuwe woonzorgcentrum Egtherhof in Echt. Aannemer BAM overhandigde vrijdag 26 mei de sleutel aan eigenaar wooncorporatie Nester en huurder Zuyderland. ​​​​​​​Het bouwteam heeft samen met de aannemers en onderaannemers een fantastische woon- en leefomgeving voor 93 bewoners binnen de financiële kaders en de voorziene tijdsplanning opgeleverd. 

 

 

 

​​​​​​​Nu de sleutel in handen is, kan het inrichten van het woonzorgcentrum Egtherhof beginnen. De komende 5 weken worden alle binnen- en buitenruimtes aangekleed en gereedgemaakt voor de komst van de bewoners en medewerkers. In de week van 3 juli vindt de verhuizing naar het nieuwe woonzorgcentrum plaats. Bewoners en medewerkers van woonzorgcentrum Vastrada verhuizen dan gefaseerd per afdeling naar hun nieuwe (t)huis. Zij verhuizen naar het nieuwe Egtherhof, omdat woonzorgcentrum Vastrada geheel gerenoveerd gaat worden.

Prettig wonen en welzijn onder één dak
Het nieuwe woonzorgcentrum Egtherhof biedt een omgeving waar langdurige zorg voor kwetsbare ouderen volledig is geïntegreerd in de buurt. Het nieuwe gebouw heeft dan ook een oefenzaal, kapsalon en uiteraard een restaurant. De focus ligt op prettig wonen en welzijn onder één dak, waarbij de opzet kleinschaliger is. De kleinschaligheid zorgt voor rust, privacy en veel aandacht voor persoonlijk welzijn, passend bij de wensen van de cliënt van deze tijd. ​​​​​​​Het nieuwe woonzorgcentrum heeft 48 ruime appartementen voor cliënten met somatische klachten/beginnende dementie. Daarnaast biedt de nieuwe locatie zorg aan 45 cliënten met dementie (PG) die samen wonen in een kleinschalige woonvorm.

Buitenleven
De woonkamers hebben grote ramen zodat er makkelijk en veel contact is met buiten. De woningen op de begane grond sluiten aan op een besloten binnentuin. Zo kunnen bewoners in een veilige omgeving van de buitenlucht genieten. Tot slot worden de afdelingen uitgerust met technologie (domotica) in het belang van toezicht en alarmering.

 

 

Lees verder