Logo_mumc

Patiënten hebben vanaf nu de mogelijkheid om ook tekstberichtjes te sturen naar hun dokter of verpleegkundige. Hiervoor maakt het MUMC+ gebruik van de gratis en veilige app ‘BeterDichtbij’. Met deze stap wordt de communicatie tussen patiënt en zorgverlener een stuk gemakkelijker. En zijn er minder afspraken in het ziekenhuis nodig.

BeterDichtbij 

De app is vergelijkbaar met WhatsApp en extra goed beveiligd. Bij een nieuwe afspraak krijgen de meeste patiënten automatisch een uitnodiging om BeterDichtbij te installeren. Vanaf dat moment kunnen zij tekstberichtjes uitwisselen met hun dokter of verpleegkundige. Het MUMC+ beantwoordt de vragen binnen maximaal twee werkdagen. Dokters kunnen ook extra informatie of uitslagen delen. Alleen als deze niet impactvol zijn en er geen verdere uitleg nodig is. Ook kunnen ze voor patiënten een beeldbelafspraak via BeterDichtbij inplannen.

Geen uitnodiging gekregen?
Op enkele afdelingen wordt BeterDichtbij later ingevoerd. Dat geldt bijvoorbeeld voor de poli Oncologie, het Hart+Vaatcentrum en Oogheelkunde. Heeft u geen uitnodiging ontvangen, maar wilt u wel gebruik maken van tekstberichtjes of een beeldbelafspraak? Meld dit dan bij de poli-medewerker. Dan kunnen zij met u kijken of dat mogelijk is.

Digitale Zorg onderdeel strategische visie
Digitale Zorg is een belangrijk onderdeel van de strategische visie van het Maastricht UMC+. Met de mogelijkheid van appen én beeldbellen via BeterDichtbij zetten we een grote stap in onze ambities. Het afgelopen jaar experimenteerden de poliklinieken gynaecologie, orthopedie en kindergeneeskunde al met BeterDichtbij. Zowel patiënten als medewerkers vonden de ervaringen positief. De app is gebruiksvriendelijk. Ook leidt het gebruik tot minder belafspraken en afspraken in het ziekenhuis. Het is de bedoeling dat ook de verpleegafdelingen binnenkort de mogelijkheden van BeterDichtbij aan kunnen bieden.

 

Lees verder