Normal_onthulling_ecoplant

Woonzorglocatie krijgt innovatieve stroomopwekker

 

Den Haag, 19 juni 2023

Op vrijdag 16 juni is de ecoplant bij Cardia locatie Landscheiding feestelijk onthuld en in gebruik genomen. Mevrouw Van Beek en Mevrouw Ubben wonen bij Landscheiding en mochten het lintje door knippen: “De ecoplant zorgt voor energie en dat is duurzaam, daar sta ik helemaal achter,” vertelt één van de bewoners.

De Ecoplant is een innovatief zonnepanelensysteem in de vorm van een zonnebloem. Het is een apparaat dat met de zon meedraait en daardoor zeer efficiënt energie kan laden. De Ecoplant is ontwikkeld in samenwerking met technische universiteiten en is gemonteerd door studenten van het ROC Mondriaan in Den Haag. De innovatieve stroomopwekker is aan Cardia geschonken door Gera de Graaf, Fred Wiljouw en George Mulders, winnaars van de energiechallenge van de Gemeente Den Haag. Daarnaast hebben aannemersbedrijf Bouwactief en Elektro Actief, de elektrotechnische partner van Cardia, een bijdrage geleverd aan de ecoplant.

Landscheiding in het zonnetje

Gera de Graaf is de dochter van één van de bewoners van woonzorglocatie Landscheiding in Mariahoeve. “Mijn man Fred Wiljouw en ikzelf zijn bijzonder onder de indruk van de manier waarop Cardia in Landscheiding de zorg voor de bewoners organiseert. En hoe zij bezig zijn met de toekomst van de locatie. Daarvoor wilden wij Cardia graag létterlijk in het zonnetje zetten. Samen met George Mulders, een zeer betrokken wijkbewoner, hebben we daarom het project voor een Ecoplant bij Landscheiding ingediend voor de ‘Energie uit de wijk challenge’ van de gemeente Den Haag. Wij waren één van de zeven winnaars en kregen dus de subsidie toegekend. Met veel plezier hebben Fred en ik de uitvoering van dit project op ons genomen.”

Cardia is erg blij met dit initiatief. Philip Plug, adviseur vastgoed bij Cardia: “Vanuit onze duurzaamheidsdoelstellingen kijkt Cardia naar mogelijkheden om ook in onze ouderenzorgorganisatie een energietransitie door te voeren. Wij zijn bezig om onze locaties stap voor stap te verduurzamen. De Ecoplant is dan ook een zeer welkom apparaat om onze ambities op dit gebied te kunnen realiseren.” Met de Ecoplant kan Cardia locatie Landscheiding een deel van haar stroomvoorziening groen maken. Dankzij Gera de Graaf, Fred Wiljouw en George Mulders, en de bedrijven Bouwactief en Elektro Actief. Philip Plug: “Namens Cardia wil ik de initiatiefnemers heel hartelijk bedanken voor het schenken van de Ecoplant. Dankzij hen zet Cardia een belangrijke stap in het vergroenen van onze organisatie.”