Normal_vitaliteit-op-de-werkvloer

Vitaliteit is de kern van productiviteit. Vitaliteit op de werkvloer bevorderen is net zo belangrijk als het halen van kwartaaldoelen. Wij spreken 3 experts die deskundig advies geven over bedrijfsfitness & personal training, fysiotherapie en voedingsadvies. Ontdek hoe je de vitaliteit in jouw bedrijf kunt stimuleren.

Waarom is vitaliteit op de werkvloer belangrijk?

Als je naar succes streeft, moet je begrijpen dat een vitale werkomgeving bijdraagt aan productiviteit, innovatie en duurzame groei. Hier zijn vier belangrijke redenen waarom:

  1. Gezondheid en welzijn: Een vitale werkomgeving bevordert de fysieke en mentale gezondheid van werknemers. Zo blijft je team fit op het werk en kan het optimaal presteren.
  2. Productiviteit: Vitaliteit op het werk leidt tot hogere energieniveaus en een groter concentratievermogen, waardoor de productiviteit van je team verbetert.
  3. Tevredenheid en betrokkenheid: Wanneer werknemers zich vitaal voelen, neemt hun tevredenheid en betrokkenheid bij het werk toe. Dit verhoogt de loyaliteit en verlaagt het verloop.
  4. Innovatie en creativiteit: Een vitale werkomgeving stimuleert de hersenen om nieuwe ideeën en oplossingen te genereren. Dit leidt tot meer innovatie en creativiteit binnen het bedrijf.

Streven naar vitaliteit op de werkvloer is niet alleen verstandig, maar ook een duurzame investering in je bedrijf.

Bedrijfs fitness & personal training

Het bevorderen van vitaliteit op het werk kan op verschillende manieren. Bedrijfsfitness en personal training staan hoog op de lijst van effectieve strategieën. “Sport verandert de mindset van werknemers op een positieve manier. Ze worden stressbestendiger, wat kan bijdragen aan een lager ziekteverzuim," stelt Rachelle van sportschool Loods 37.

Ondernemers die streven naar een vitale werkomgeving kunnen zich wenden tot Loods 37 om de mogelijkheden te bespreken voor een bedrijfsfitnessprogramma. De resultaten van zo'n programma kunnen op langere termijn positieve effecten hebben op zowel de individuele werknemers als de algehele bedrijfsprestaties.

Fysiotherapie

Lange uren zittend werk verrichten kan een tol eisen op de lichamelijke gezondheid van werknemers. “Er zijn geen per se slechte houdingen. Het is echter schadelijk om elke houding te lang aan te houden," zegt Kevin van Fysiotherapie Philipsen & Meijer. Volgens hem kan fysiotherapie zowel preventief werken als helpen bij het verminderen van pijn gerelateerd aan langdurig zitten. Het integreren van fysiotherapie in een breder zorgplan draagt bij aan de vitaliteit op de werkvloer. De voordelen zijn duidelijk: werknemers zitten lekkerder in hun vel, ervaren minder stress, slapen beter, zijn productiever en melden zich minder vaak ziek.

Voedingsadvies

Voeding speelt een cruciale rol in hoe we ons voelen en functioneren, en dat geldt net zo goed op de werkvloer. Rick van Personal Body Care benadrukt het belang van een gebalanceerd dieet. "Een goed voedingspatroon kan niet alleen de lichamelijke gezondheid verbeteren, maar ook bijdragen aan het zelfvertrouwen bij werknemers en werkgevers, wat uiteindelijk de leidinggevende capaciteiten kan versterken," zegt hij. Personal Body Care biedt personal training en voedingsadvies aan in één pakket. Met aangepaste voedingsrichtlijnen kunnen werknemers gezonde gewoontes ontwikkelen, waardoor ze zich sterker en energieker voelen op de werkplek. Bedrijven kunnen vrijblijvend de mogelijkheden bespreken bij Personal Body Care.