Normal_image001__1_

De meeste jonge kinderen slapen tussen de 12 en 16 uur. Je kunt je dus wel voorstellen dat het ontzettend belangrijk is dat ze een goede nachtrust krijgen. Eén van de dingen die dan belangrijk is, is een goed bed en een goede matras. Wat we namelijk te vaak zien, is dat er wordt bespaard op het matras voor een kind, omdat ze qua gewicht toch vrijwel niets wegen. Absoluut niet verstandig om te doen dus! Omdat een goed bed niet alleen voor ons volwassen belangrijk is, maar ook voor de kinderen, willen we graag een aantal belangrijke zaken bespreken met je.

Comfortabel en de juiste ondersteuning

Een goed bed moet comfortabel en ondersteunend zijn voor je kind. Het matras moet voldoende veerkracht bieden om het lichaamsgewicht gelijkmatig te verdelen en drukpunten te verminderen. Dit zorgt namelijk voor een ontspannen slaaphouding en voorkomt rug- en nekklachten. Daarnaast is het belangrijk dat het bed stevig genoeg is om de nodige ondersteuning te bieden tijdens de groei van je kind. Vooral in de eerste jaren van het nog prille leven van je kind, is het belangrijk ervoor te zorgen dat ze een matras hebben die past bij het gewicht van je kind. Doe je dit niet, dan kan dit op lange termijn klachten veroorzaken die eenvoudig voorkomen hadden kunnen worden. Uiteraard is het ook belangrijk dat je kind zich er prettig in voelt. Vooral wanneer ze de overstap maken van een ledikant naar een normaal bed, is een cloud bed een prachtige oplossing om deze overstap soepel te laten verlopen. Deze bedden hebben een speelse look en geven je kindje en gevoel van veiligheid tijdens het slapen.

Veiligheid en Geborgenheid

Naast comfort en de juiste ondersteuning moet een goed bed ook veiligheid en geborgenheid bieden voor je kind. Het bedframe moet stabiel en duurzaam zijn om te voorkomen dat je kind tijdens het slapen valt. Helemaal in het begin, wanneer ze net naar een groot bed gaan, is het verstandig te kiezen voor bijvoorbeeld een opzetrand, zodat ze niet uit bed kunnen vallen. Wil je je kind nog meer geborgenheid bieden, dan is een kinderbed huisje waarbij ze ook een soort dakje boven hun hoofd hebben nog een beter idee. Dit zorgt ervoor dat je kind het gevoel heeft dat het zijn of haar eigen ‘huisjes’ is waar ze in slapen. Wel is het handig te kiezen voor een bed met lades, zodat je ook direct extra opbergruimte hebt voor de kleding.

Invloed op de Slaapkwaliteit

Een slecht bed kan leiden tot een verstoorde slaap, wat negatieve gevolgen kan hebben voor het welzijn van je kind. Een oncomfortabel matras of een wiebelig bedframe kan ervoor zorgen dat je kind 's nachts vaak wakker wordt of moeite heeft met in slaap vallen. Dit kan leiden tot vermoeidheid overdag, concentratieproblemen en prikkelbaarheid. Je kent het gevoel van een gebroken nacht natuurlijk zelf ook wel, dus zal ook je kind dit niet bepaald als prettig ervaren.