Normal_pexels-pixabay-53404

De feestdagen staan in het teken van gezellig samen zijn en lekker eten en drinken. Alle ingrediënten dus om snel een paar kilootjes aan te komen in deze periode. Toch snappen we heel goed dat de verleiding tijdens de feestdagen met al dat lekkers op tafel ontzettend groot is. Maar wanneer je niet wilt aankomen, is het wel belangrijk dat je bewust omgaat met je voeding. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat wanneer je alles eet wat er voorbij komt, je aan het einde van het liedje snel een kilo of twee aankomt. Nu is dit niet meteen een probleem als je het daarna weer goed oppakt, maar dit gebeurt natuurlijk vaak niet. Om ervoor te zorgen dat jij ook tijdens deze periode van het jaar bewust met je voeding bezig bent, hebben we een aantal handige tips. Met deze tips voorkom je dat jij tijdens de feestdagen onnodige extra kilo's aankomt.

Wees je bewust van wat je eet

Het is natuurlijk heerlijk om te genieten van al het eten tijdens de feestdagen, maar let op dat je niet te veel eet. Probeer bewust te genieten van kleine porties en neem de tijd om rustig te eten. Op deze manier kun je van het eten genieten zonder dat je te veel calorieën binnenkrijgt. Een goed voorbeeld is door bijvoorbeeld bij de koffie geen plak kerststol te nemen, maar alleen een kop koffie. Dit scheelt je al snel 300 calorieën, wat gelijk staat aan een half uur wandelen. Je zult zien dat wanneer je je hier bewust van bent, het je een stuk gemakkelijker af gaat. Helemaal met alle grote kerstpakketten die werkgevers aan hun werknemers geven, is de kans dat ook jouw kasten uitpuilen met al deze zoetigheid vrij groot.

Kies voor gezonde alternatieven

Waar de een kiest voor een plak kerststol met een dikke laag roomboter, is het voor jou verstandig te kiezen voor een alternatief. Tijdens de feestdagen zijn er vaak genoeg gezonde alternatieven te vinden. In het geval van iets lekkers bij de koffie kun je ook kiezen voor een eenvoudig koekje en in het geval van de lunch en het avondeten bijvoorbeeld gegrilde groenten, magere vleeswaren of salades. Probeer deze gezonde opties te kiezen in plaats van de calorierijke gerechten. Op deze manier kun je toch genieten van het eten, maar dan op een gezondere manier. Niet alleen is het ongezond voor je, maar het voelt ook niet prettig wanneer de knoop van je broek op springen staat.

 

Drink voldoende water

De kerstpakketten die we van onze werkgevers krijgen zitten vol lekkernijen. Niet alleen als het gaat om eten, maar ook als het gaat om drinken. Tijdens de feestdagen wordt er vaak veel alcohol en frisdrank gedronken. Deze dranken bevatten vaak veel suikers en calorieën en zorgen er dus ook voor dat je een stuk sneller aankomt. Probeer daarom voldoende water te drinken om gehydrateerd te blijven en de onnodige extra calorieën te vermijden. Daarnaast is het ook gewoon een stuk gezonder voor je om de alcohol te laten staan en in plaats daarvan een glaasje water of light drankje te nemen.