Logo_pompoen

Het was een spannende strijd bij dagbestedingslocatie Het Tuinhuis in Nooitgedacht. Daar organiseerden ze voor de negende keer een reuzenpompoenkweekwedstrijd. Wie kweekt de zwaarste pompoen? 

De deelnemers waren al sinds mei bezig met het kweken van de grootst mogelijke pompoen. Ze namen geen enkel risico. Sommige pompoenen stonden onder videobewaking, andere waren beschermd met sloten of bordjes. 

De grote winnaar

Op woensdag 4 oktober was de grote dag. De pompoenen werden gewogen en de winnaars werden bekend gemaakt. Tinus Smit had de zwaarste pompoen gekweekt: een reus van 38,5 kilo. Hij kreeg de eerste prijs. Maurice Aalderink werd tweede met een pompoen van 31 kilo en woonlocatie van De Trans Koningspark 3 werd derde met een pompoen van 30,5 kilo. 

Valsspelers

Het was een gezellige middag met hapjes en drankjes. Iedereen was trots op zijn of haar pompoen. Al had één groep deelnemers wel een heel bijzondere pompoen. Begeleider Jan Hulshof vertelt: “Dagbestedingslocatie De Drukkerij van De Trans deed ook mee aan de wedstrijd. Zij hadden een slimme truc bedacht om hun pompoen zwaarder te maken. Ze hadden hem uitgehold en vol gestopt met zware materialen, zoals stenen en metalen. Daarna hadden ze hem weer dicht geplakt met tape. Maar wij hadden het door. We hebben er hard om gelachen. Ze kregen van ons de prijs voor beste valsspelers.” 

Volgend jaar meedoen?

Wil jij volgend jaar ook meedoen aan de reuzenpompoenkweekwedstrijd? Op woensdag 8 mei 2024 kun je een plantje kopen voor 1 euro op de jaarlijkse Plantjesmarkt bij Het Tuinhuis. Dan kun je zelf proberen om een reuzenpompoen te kweken. Meer weten? Mail naar tuinhuis@detrans.nl of bel naar 06-57114494. 

 

Lees verder