Normal_sta_op_stoel_velderhof

Tegenwoordig brengen veel mensen een groot deel van de dag zittend door. Of dit nu op werk is, tijdens het studeren of thuis. Het klinkt misschien logisch, maar een goede zithouding is daarom essentieel voor de gezondheid. Toch wordt dit vaak vergeten door veel mensen. Ook op oudere leeftijd heeft de manier van zitten veel impact op de gezondheid. Wanneer je langere tijd een slechte zithouding hebt, kun je verschillende gezondheidsklachten ontwikkelen die na verloop van tijd erg vervelend kunnen zijn. In dit artikel lees je meer over het belang van goed zitten.

Gezondheid van de rug

Een van de meest voorkomende gezondheidsklachten zijn rugklachten. Wanneer er een verkeerde houding wordt aangehouden, komt er veel druk op de rugspieren en wervelkolom. Te veel druk kan leiden tot stijfheid, spanning op de rug en uiteindelijk pijn in de rug. Wanneer je opmerkt soortgelijke klachten te ontwikkelen tijdens het zitten, is het belangrijk om hier wat aan te doen. Doe je dit niet? Dan kan dit resulteren in chronische rugklachten die aanzienlijk vervelend kunnen zijn. Door de rugklachten wordt je dagelijks leven beïnvloed en ben je minder beweeglijk. Door op de zithouding te letten gedurende de dag, kun je rugklachten voorkomen. Echter is de stoel waarop je zit ook een belangrijk aspect. Een kwalitatief goede stoel vermindert de kans op klachten en zorgt voor een goede houding. Zo is de sta op stoel ontwikkeld voor mensen die vaak een minder goede houding aannemen. Deze stoelen zijn gemaakt voor comfort en zorgen voor een goede zithouding. Ook helpen ze je met het opstaan, mocht je in mindere mate mobiel zijn en hier een handje bij nodig hebben. Tevens kunnen dergelijke stoelen geheel worden aangepast naar uw wensen.

Nek- en schouderklachten

Naast rugklachten, zijn nek- en schouderklachten ook veel voorkomende klachten die ontstaan door een slechte houding. Vooral mensen die veel achter de laptop werken of zitten ervaren snel dit soort klachten. Door de nek en schouders in een goede positie te houden, verminder je de kans op klachten. Ook hier geldt: de stoel is erg belangrijk voor een goede zithouding. Daarnaast is het belangrijk om de laptop of computer goed af te stellen op ooghoogte. Hierdoor verminder je de kans op nek- en schouderklachten aanzienlijk.

Betere bloedcirculatie

Een juiste zithouding zorgt naast het voorkomen van klachten ook voor een betere bloedcirculatie. Tijdens een slechte houding kan het zijn dat bepaalde lichaamsdelen minder bloedtoevoer krijgen. Hierdoor kun je het gevoel in bepaalde lichaamsdelen tijdelijk kwijtraken en kunnen er tintelingen ontstaan. Door regelmatig van houding te wisselen voorkom je het blokkeren van de bloedtoevoer en voorkom je tintelingen.

Het belang van een goede stoel

Een goede houding begint met het gebruik van een goede stoel. Een stoel moet afstelbaar zijn aan jouw wensen. Hierdoor kun je de juiste houding voor jou vinden en aanhouden. Zeker op oudere leeftijd is dit erg belangrijk. Daarom heeft Velderhof de “sta op stoel” ontwikkeld. Een stoel die volledig af te stellen is op jouw wensen en tegelijkertijd comfort biedt. Hierdoor heb jij altijd een juiste zithouding en verminder je de kans op fysieke klachten door een slechte houding.