Logo_warm_dekentje

Hoe neem je als kind afscheid van een geliefd mens of dier? Iemand die deze wereld verlaat door medische levensbeëindiging? Het nieuwe prentenboek ‘Een warm dekentje’, geschreven door Nathalie Slosse en geillustreerd door Marlies van Dijck, biedt kinderen een steuntje in de rug en vertelt een open verhaal over de ongeneeslijk zieke kater Muffin. Muffin krijgt zo veel mogelijk liefde van Sophie en haar moeder, maar ze beseffen dat het beter voor de zieke kater is om hem los te laten en pijnloos te laten sterven. Maak kans op een exemplaar door mee te doen aan onze winactie op Facebook.

Het liefst zouden we kinderen niet confronteren met de dood, maar euthanasie komt steeds vaker voor en daardoor zullen ook steeds meer kinderen in aanraking komen met euthanasie.

WINNEN

Om het belang van het gesprek te benadrukken mogen wij via Van Halewyck drie exemplaren van dit boek weggeven. Wil je een boek winnen? Laat dan gewoon even een reactie achter onder ons bericht hierover op Facebook. Meer hoef je niet te doen. Volgende week donderdag 11 oktober maken wij de drie winnaars bekend.

Over Van Halewyck 

Van Halewyck biedt een wijde selecte aan kinder- en jeugdliteratuur, verhalende non-fictie, memoires, lifestyle, essays, romans, actuele thema’s en recente geschiedenis. Van Halewyck werkt met toonaangevende auteurs, illustrators en vormgevers die aansluiting vinden bij de leefwereld en verlangens van de brede doelgroep. 

Door: Redactie Nationale Zorggids