Logo_vdh9789029527347

De Nationale Zorggids mag in samenwerking met De Arbeiderspers twee exemplaren van het prachtige nieuwe boek 'Jij bent toch mijn dochter?' weggeven. Als we denken aan dementie, denken we vaak aan het ziektebeeld. En vergeten we soms de mens achter dat ziektebeeld. Ouderenpsycholoog Sarah Blom schreef een boek om de ziekte én de mens erachter te laten zien. Huwelijksproblemen, seksuele driften en een kampverleden. In ‘Jij bent toch mijn dochter?’ worden we meegenomen in de belevingswereld van ouderen met dementie.

Synopsis 'Jij bent toch mijn dochter?'

Ouderenpsycholoog Sarah Blom neemt ons mee in de aangrijpende belevingswereld van haar cliënten met dementie: het echtpaar Vermeer dat worstelt met hun huwelijk, de seksuele driften van meneer Kniezeer, het kampverleden van mevrouw Hartenkamp dat haar nog iedere dag achtervolgt én meneer Pekaar en mevrouw Tip die hopeloos verliefd worden en dagelijks het bed met elkaar delen. Niet eerder kwamen we zo dichtbij de mensen voor wie we ons zo makkelijk afsluiten.

In Jij bent toch mijn dochter? geeft Blom inzichten en handvatten waarmee we meer voor elkaar kunnen betekenen, met óf zonder dementie.

Winnen

Wij mogen in samenwerking met De Arbeiderspers twee exemplaren van dit prachtige nieuwe boek weggeven. Het enige wat jij hoeft te doen is ons onder ons Facebookbericht hierover laten weten waarom je dit boek graag wilt lezen en met wie je de leeservaring wilt delen. Op donderdag 15 november om 16.00 uur maken we de twee winnaars bekend. 

Over de Arbeiderspers

De Arbeiderspers is in 1929 opgericht en vindt zijn oorsprong in de arbeidersbeweging. Tegenwoordig is het een toonaangevende uitgeverij van fictie, non-fictie, Nederlandstalige literatuur, vertaalde literatuur, proza en poëzie. De Arbeiderspers geeft boeken uit van onder meer Arthur Japin, Tessa de Loo, Maarten ‘t Hart, Anna Enquist en longarts Sander de Hosson. 

Door: Redactie Nationale Zorggids