NZG Ziekenhuizen nieuws

Normal_oudereren_oma_ziekenhuis_bed_patient

Onderzoek naar effect van eiwitrijke voeding voor hartoperatie ouderen


Door ouderen voorafgaand aan een hartoperatie eiwitrijke voeding te geven, hoopt het St. Antoniusziekenhuis dat zij een betere conditie hebben voor én na de operatie. Het ziekenhuis gaat tevens kijken of deze eiwitrijke voeding bijdraagt aan een sneller herstel en betere overlevingskansen. Dat meldt NU.nl.

Normal_rss_entry-82241

Vanaf zaterdag niet roken in rij attractiepark


In veel pretparken en dierentuinen mag vanaf zaterdag niet meer worden gerookt in de rij voor attracties, zowel in de openlucht als in overdekte wachtrijen. Het gaat onder meer om de Apenheul, Walibi, Burgers' Zoo, Madurodam en de Efteling.

Normal_rss_entry-82170

Bloeddruk half uur meten: minder medicijnen


Een bloeddrukmeting die een half uur duurt, leidt tot lagere waarden dan de gebruikelijke snelle meting. Het gevolg is dat artsen veel minder vaak medicijnen tegen hoge bloeddruk voorschrijven.

Normal_rss_entry-82157

Jumbo waarschuwt voor pesto in Jamie Oliver-product


Supermarkt Jumbo haalt de Pesto Kabeljauw Filet en Pesto Wokmix van Jamie Oliver per direct uit de schappen. In deze producten zit melk in de pesto terwijl dat niet op het etiket is aangegeven, waarschuwt de winkelketen maandag.

Normal_oog__compfight_

Grote Amerikaanse subsidies voor oogonderzoek Radboudumc


De Amerikaanse Foundation Fighting Blindness heeft twee belangrijke subsidies toegekend aan onderzoekers van het Radboudumc voor een totaalbedrag van vijf miljoen dollar. Daarmee kunnen de onderzoekers de komende vijf jaar therapieën voor erfelijke netvliesziekten en het Usher syndroom verder ontwikkelen. Dat meldt het Radboudumc. 

Normal_rss_entry-82121

Defensie perkt regeling chroom-6 in


De coulanceregeling van het ministerie van Defensie voor slachtoffers van de kankerverwekkende chroom-6-verf wordt aangepast. Er wordt een aantal aandoeningen van de lijst gehaald omdat het niet waarschijnlijk is dat ze worden veroorzaakt door werken met chroom-6.

Normal_copyright_stockfreeimages_diabetes_arts_

Cliënten mogelijk besmet met hepatitis of hiv door fout GGD Amsterdam


Door een fout van GGD Amsterdam met een glucosemeetapparaat zijn er tussen 19 januari en 16 maart mogelijk tientallen cliënten besmet met hepatitis b, c of hiv. Het glucosemeetapparaat was bedoeld voor eenmalig gebruik, maar is de afgelopen tijd hergebruikt bij meerdere mensen. Hoewel er steeds nieuwe naalden in werden geplaatst, bestaat de kans...

Normal_vumc_ingang_amsterdam_mailing

VUmc bekijkt mogelijkheden voor draagmoederschap homostellen


Het VUmc helpt op dit moment alleen vrouwen die geen (werkende) baarmoeder hebben of vrouwen bij wie het te gevaarlijk is om zwanger te worden met ivf-draagmoederschap. Homostellen komen hiervoor dus niet in aanmerking en zijn dus genoodzaakt uit te wijken naar het buitenland.  Maar daar wil het Amsterdamse ziekenhuis verandering in brengen en g...

Normal_igz_inspectie_voor_de_gezondheidszorg

IGZ twijfelt over betrouwbaarheid studies Micro Therapeutic Research


Er is twijfel over de betrouwbaarheid van studies die Micro Therapeutic Research heeft gedaan en die de basis vormen van een groot aantal in Europa toegelaten generieke medicijnen. In Nederland gaat het om 12 vergunningen. Slechts één medicijn daarvan is op de Nederlandse markt. Er zijn geen aanwijzingen dat er met de werkzaamheid en veiligheid ...

Normal_umcg__ziekenhuis__groningen

UMCG organiseert Medische Jeugd Academie


Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) organiseert de Medische Jeugd Academie. Dit is een lezing en een practicum over een medisch onderwerp voor kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool. De eerste editie van de Medische Jeugd Academie is dinsdag 28 maart en gaat over de longen. Dat meldt het UMCG.

Normal_rss_entry-81912

Aldi roept maiszoutjes terug na productiefout


Wie zoutjes van het merk Guapo's Maissnack koopt, loopt de kans een andere smaak te treffen dan de verpakking aangeeft. Door een productiefout zijn de zakken van twee producten met elkaar verwisseld en dat kan leiden tot onveilige situaties, laat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) vrijdag weten.

Normal_e-coli-in-color_mrsa_wiki_-c_

MRSA-bacterie gevonden in Nijmeegs ziekenhuis


Bij vier patiënten van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen is de MRSA-bacterie aangetroffen. Er geldt daarom een opnamestop voor twee afdelingen, waar de specialismen plastische chirurgie, urologie, heelkunde en gynaecologie zich huisvesten. Een paar honderd patiënten moeten zich laten testen op de bacterie. Dat meldt NU.nl en Omroep ...

Normal_rss_entry-81876

Kritiek op regeling ontslag zieke werknemer


Bedrijven gaan gezamenlijk en niet langer apart opdraaien voor de vergoeding die werknemers krijgen die na twee jaar ziekte worden ontslagen. Het kabinet houdt vast aan dit plan, ondanks felle kritiek van de Raad van State, een belangrijk adviesorgaan.

Normal_erasmus-mc-rotterdam-web

Onderzoekers Erasmus MC draaien veroudering terug


Onderzoekers van het Erasmus MC hebben een manier gevonden om veroudering terug te draaien. Door oude muizen een zelfontwikkeld stofje te geven, werden ze fitter en alerter, kregen ze weer een vollere vacht en gingen hun organen weer beter functioneren. Het stofje is een peptide dat de binding tussen twee eiwitten verstoort. Dat meldt het Erasmu...

Normal_antoni_van_leeuwenhoek_ziekenhuis

Grote wervingsactie door tekort aan oncologieverpleegkundigen in AVL


Het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis (AVL) heeft een groot tekort aan oncologieverpleegkundigen en start daarom een wervingscampagne om meer mensen aan te trekken. Er zijn vacatures die al zes maanden onvervuld blijven, terwijl het groeiende ziekenhuis steeds meer patiënten krijgt. Dit zet het huidige personeel behoorlijk onder druk. Dit meldt N...

Normal_kncvjakarta18112016big11

Forse toename van combi tbc- en hiv-infecties


Het aantal mensen in Europa dat zowel een tbc- als een hiv-infectie heeft, is de afgelopen jaren sterk gestegen. Volgens het Aidsfonds bedraagt de toename over de afgelopen vijf jaar wel 40 procent, terwijl in dezelfde periode het totaal aantal tuberculosepatiënten juist is afgenomen. Dat melden ANP en KNCV Tuberculosefonds. 

NZG Ziekenhuizen Informatie

NZG Interview

Ongemak in stemhokje: ‘Blijkbaar is een oplossing voor blinden en slechtzienden te ingewikkeld’

Normal_stemmen


Stemmen met het rode potlood is voor blinden en slechtzienden een groot probleem. Volgens de Oogvereniging ontstaat door een gebrek aan kennis bij vrijwilligers van het ste...

NZG Blog

'Maak de zorgsector aantrekkelijker voor jongeren'

Normal_image-2017-03-08

Het is de week na de verkiezingen. Onze demissionair minister van VWS heeft er gelijk een interim klus bij als formatieverkenner. Terwijl de verkennende gesprekken plaatsvinden blik ik terug op de verkiezingsdag. Waar was u op 15 maart 2017? 

NZG Zorgvacatures

NZG Video

NZG Nieuwsoverzicht