Nationale Zorggids

NZG Ziekenhuizen nieuws

Normal_onderzoek_kweek_virus_bacterie

Week 9: Nederland in de ban van coronavirus


Iedere vrijdag kun je bij ons terecht voor een weekoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige nieuwsitems per werkdag. Nu er twee besmettingen zijn vastgesteld, is Nederland vooral in de ban van het coronavirus, maar is er natuurlijk nog meer nieuws. Deze week onder meer: zorggroep Pluryn mag...

Normal_rss_entry-220620

GGD: schrap evenementen in grensgemeenten Zuid-Limburg


De GGD Zuid Limburg heeft de gemeenten langs de Duitse grens gevraagd om alle publieksevenementen komend weekeinde af te gelasten. Het gaat onder meer om uitgestelde carnavalsoptochten. Die waren eerder verschoven vanwege storm, met name afgelopen zondag.

Normal_rss_entry-220576

Tweede patiënt met coronabesmetting in Nederland (update)


Vannacht is een tweede patiënt met COVID-19 gediagnosticeerd. Met labonderzoek in het AmsterdamUMC werd dit vastgesteld, waarna het resultaat in het laboratorium van het RIVM werd bevestigd. Dit melden ANP en Rijksoverheid.

Normal_rss_entry-220587

Minister Bruins: alert maar Nederland niet op slot, infonummer bereikbaar


Dat nu ook een tweede persoon in Nederland besmet blijkt met het nieuwe coronavirus, betekent niet dat het land "op slot" gaat. Dat zegt minister Bruno Bruins. "Wij zijn alert en nemen passende maatregelen, maar het leven gaat door", aldus de bewindsman.

Normal_rss_entry-220603

'Coronapatiënt Tilburg was niet besmettelijk tijdens carnaval'


De man die met het coronavirus in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg ligt, was niet besmettelijk toen hij carnaval vierde. Er is dus geen reden tot zorg, zei de burgemeester van Tilburg, Theo Weterings, tijdens een persconferentie over de eerste coronabesmetting van Nederland.

Normal_diagnose_arts

Dorpsondersteuner verhoogt het welzijn en verlaagt de zorgkosten


Uit onderzoek van de Aletta Jacobs School of Public Health blijkt dat zorgkosten afnemen als er een dorpsondersteuner actief is in het dorp. Op verschillende plaatsen in Groningen zetten dorpsbewoners zich in om het welzijn en de leefbaarheid in eigen omgeving op peil te houden en te verbeteren. Eén van de initiatieven om krimp en vergrijzing he...

Normal_rss_entry-220564

Nederlanders vast in Abu Dhabi, hotel Tenerife nog in quarantaine


Het ministerie van Buitenlandse Zaken zoekt uit hoeveel Nederlanders in Abu Dhabi vastzitten in hun hotel vanwege het coronavirus. Dat meldt het ministerie vrijdagochtend in een tweet. Over wat er precies aan de hand is, kan een woordvoerder van Buitenlandse Zaken vooralsnog niets zeggen.

Normal_airport-384562_960_720

Maatregelen om coronavirus: NS, Schiphol, Huishoudbeurs


Ook bedrijven en organisaties in Nederland nemen maatregelen en bereiden zich voor nu ook in Nederland het coronavirus is opgedoken. Zo is de NS in overleg met andere openbaar vervoerders over een actieplan. Ook op Schiphol ligt al een draaiboek klaar. Dit meldt ANP.

Normal_arts_dokter_stethoscoop_witte_jas_doktersjas_verpleegkunde_zorgpersoneel_verpleging

Friese zorgmedewerkers moeten thuis blijven bij koorts en luchtwegklachten


Zorgpersoneel in de provincie Friesland wordt gevraagd om niet naar hun werk te komen als zij koorts hebben of kampen met luchtwegklachten. Deze oproep wordt deze week gedaan door stuurgroep Infectiepreventie Friesland na aanleiding van het coronavirus. Wie ziek is moet contact opnemen met de huisarts en zich laten testen op Covid-19. Dit meldt ...

Normal_grensbord_duitsland

Coronabesmettingen in Duits grensgebied met Nederland nemen toe


Het aantal mensen in de Duitse grensregio Heinsberg (Noordrijn-Westfalen) bij wie het nieuwe coronavirus is vastgesteld, is opgelopen tot twintig. De autoriteiten hebben donderdagavond melding gemaakt van veertien nieuwe besmettingen, bericht de krant Rheinische Post. Dit meldt ANP.

Normal_rss_entry-220569

Persconferentie om 12 uur over Nederlandse coronabesmetting


Om 12.00 uur geven woordvoerders van de gemeente Tilburg, het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) en de GGD Hart voor Brabant in het Paleis-Stadhuis een persconferentie over de eerste bekende Nederlandse coronapatiënt. Deze man, een 56-jarige inwoner van Loon op Zand, ligt in isolatie in het ziekenhuis.

Normal_rss_entry-220430

Rode Kruis stopt overzicht AED's in EHBO-app


Het Rode Kruis in Nederland heeft zijn openbare database gesloten waarop plekken van automatische externe defibrillators (AED's) ofwel hartstarters vermeld stonden. Het is voor de organisatie niet te doen om een volledige en betrouwbare opgave bij te houden, aldus een woordvoerster. Menskracht en tijd ontbreken en de informatie komt niet vanzelf...

Normal_stad_mensen_bevolking_straatbeeld_winkelstraat

Filmpje RIVM: hoe werkt een contactenonderzoek?


In een kort filmpje legt het Rijksinstituut voor Volkskgezondheid en Milieu (RIVM) uit hoe een contactenonderzoek verloopt nadat bij een patiënt een besmettelijke ziekte is vastgesteld.

Normal_rss_entry-220470

Elisabeth-TweeSteden gewoon open, coronapatiënt ligt op isolatieafdeling


Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg, waar een man met het coronavirus ligt, is vrijdag gewoon in functie en toegankelijk. Alle operaties en afspraken gaan door. "Voor ons is er geen reden iets te veranderen", liet een woordvoerder van het ziekenhuis vrijdagochtend vroeg weten. Dit meldt ANP.

Normal_rivm__logo

Patiënt met nieuw coronavirus in Nederland


Bij een mannelijke patiënt in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg is een infectie met het nieuwe coronavirus aangetroffen. Het RIVM heeft dit donderdagavond bevestigd aan de hand van laboratoriumonderzoek door het RIVM zelf. De patiënt is kortgeleden in Lombardije in Italië geweest en is direct in isolatie in het ziekenhuis gega...

Normal_rss_entry-220415

'Langer wachten voor afspraak in ziekenhuis in 2019'


De gemiddelde wachttijd voor het eerste consult in het ziekenhuis is in 2019 met 8 procent gestegen naar 4,3 weken. Dat meldt het blad Zorgvisie, dat onderzoek deed samen met zorgdatabedrijf Mediquest. De stijging is vergeleken met 2018. Bij 68 ziekenhuislocaties stegen de wachttijden, bij 28 daalden ze en bij vier bleven ze gelijk.

NZG Van onze klanten

NZG Ziekenhuizen Informatie

NZG Blog

Duur grapje

Normal_0

“Het was maar een grapje…” De scheidslijn tussen plagen en pesten is dun. Als werkgever wilt u graag dat er sprake is van een prettige en veilige werksfeer binnen uw bedrijf. Een grapje op z’n tijd moet dan ook kunnen. Maar wat als een grappenmaker in uw bedrijf de grens tussen plagen en pesten passeert… 

NZG Interview

Roep om meer barrières en drempels tegen zorgfraudeurs

Normal_geld__pennen__contract__afspraak


Huisartsen die een te hoge vergoeding vragen aan toeristen. Een zorgaanbieder die het pgb int van jongeren met een beperking en hen vervolgens onbetaald laat werken in een ...

NZG Video

NZG Nieuwsoverzicht