NZG Ziekenhuizen nieuws

Normal_condoom_soa_seks

Steeds meer mensen doen een soa-test


Het aantal mensen dat zich laat testen op een soa neemt toe. Zowel bij de centra seksuele gezondheid als bij de huisarts. Bij ruim 18 procent van de testen wordt ook daadwerkelijk een soa gevonden. Chlamydia komt het vaakst voor. De meeste soa-tests worden uitgevoerd in Amsterdam. Dit meldt het RIVM.

Normal_umcg__groningen

Minder eiwit in urine vertraagt nierfunctieachteruitgang bij kinderen


Een behandeling met  bloeddrukverlagende medicatie bij kinderen met chronisch nierfalen verlaagt de eiwituitscheiding in hun urine. Hierdoor hebben de kinderen een minder grote kans op verslechtering van hun aandoening. Dit blijkt uit onderzoek van dr. Sophie van den Belt van het UMCG, zo meldt het ziekenhuis.

Normal_rss_entry-140239

Ziekenhuis MCL gaat weer opereren na eerdere sluiting om brand Leeuwarden


Het Leeuwardense ziekenhuis MCL pakt vrijdagochtend na enige onderbreking het opereren weer op. Het ziekenhuis stelde eerder op de dag operaties een tijdje uit omdat rook in het ziekenhuis terechtwam door een brand elders in de stad. Er zijn geen gevaarlijke stoffen gemeten, dus er kan weer worden geopereerd, aldus een woordvoerder.

Normal_laboratorium_onderzoek_bloedonderzoek

Berend van Meer van het LUMC wint ScienceBattle


Berend van Meer van het Leids Universitair Medisch Centrum heeft gisteravond de ScienceBattle in Nieuwspoort gewonnen. 4 jonge wetenschappers gingen de strijd aan om hun wetenschappelijk onderzoek zo goed mogelijk over te brengen aan een lekenpubliek. Dit meldt ScienceBattle.

Logo_treant_zorggroep

‘Geen mogelijkheid voor drie volwaardige ziekenhuizen van Treant’


"De drie ziekenhuizen die Treant Zorggroep onder zich heeft, kunnen niet allemaal door gaan als volwaardige ziekenhuizen." Dat was de conclusie van wethouder Arends (Emmen) tijdens een voorlichtingsavond van Treant in Emmen, waar onder andere vertegenwoordigers van de gemeenteraden van Borger-Odoorn en Emmen bij aanwezig waren. Treant is bezig m...

Normal_operatie_operatiekamer_ok_chirurg_arts

Chirurg bekent verkeerde vinger geopereerd te hebben


Een plastisch chirurg van het Scheper Ziekenhuis heeft voor het Tuchtcollege bekend dat hij een patiënte aan de verkeerde vinger heeft geopereerd. De man kwam niet tijdens of na de operatie achter de fout, maar pas toen de 67-jarige patiënte zelf de vergissing ontdekte tijdens een controle. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

Normal_rss_entry-140028

Oogfonds voert actie tegen oogziekten


Het Oogfonds voert vandaag weer actie voor geld voor onderzoek tegen oogziekten. Ook wordt op tal van manieren aandacht gevraagd voor de obstakels die blinden in het dagelijks leven tegenkomen. Zo gaan Oogfondsambassadeur Ronald Giphart en Oogfondsdirecteur Edith Mulder 'blind' een kanotocht maken door de Utrechtse grachten. Dat doen ze met een ...

Normal_medicijnen_geneesmiddelen_pillen_pijnstiller

Waterschap pakt medicijnresten in riool aan


Waterschap Vallei en Veluwe gaat via een nieuwe techniek met actieve koolstof vanaf eind 2019 medicijnresten uit het rioolwater zuiveren. Het waterschap gaat de koolstof samen met de bedrijven CIRTEC en Pulsed Heat/Setiva winnen uit cellulose op zijn rioolwaterzuivering in Ede. Het gaat onder andere om de middelen diclofenac en oxazepam.

Normal_nagellak

Rode Kruis eert overleden Tijn Kolsteren met nagellakmonument


In het nieuwe pand van het Rode Kruis prijkt een monument ter ere van de overleden Tijn Kolsteren. De jongen overleed op zesjarige leeftijd aan hersenstamkanker. In zijn korte leven heeft hij veel mensen wakker geschud tijdens zijn nagellakactie voor Serious Request. Dat meldt Algemeen Dagblad. 

Normal_bloeddonor_donor_bloed_prik_spuit

Nederlands record: 600 keer bloedplasma gedoneerd


Floris Langendam (68) uit het Zeeuwse Poortvliet heeft woensdag in Rotterdam voor de zeshonderdste keer bloedplasma gedoneerd. Hiermee vestigt hij voor Nederland een record. Dat melden Sanquin en RTL Nieuws. 

Logo_maasstad_ziekenhuis_logo

Zeker 25 patiënten Maasstad Ziekenhuis besmet met VRE-bacterie


Het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam heeft last van een VRE-uitbraak. Bij zeker 25 mensen is de darmbacterie vastgesteld, van wie er twee nog in het ziekenhuis liggen. Het ziekenhuis zoekt uit waar de patiënten zijn besmet en hoe dit heeft kunnen gebeuren. Dat meldt RTV Rijnmond. 

Normal_supermarkt_kaas

Foute en onduidelijke voedseletiketten gevaarlijk voor mensen met allergie


Voedseletiketten bevatten te vaak nog onduidelijke of foutieve informatie voor mensen met een voedselallergie. Bijna de helft van de mensen met een voedselallergie krijgt hierdoor weleens een allergische reactie. UMC Utrecht en TNO volgden een jaar lang 157 mensen, waarvan er zes in het ziekenhuis belandden omdat ze iets aten waarvoor ze allergi...

Normal_rss_entry-139860

Kamer wil snel verder onderzoek naar werking van mediwiet


Het kabinet moet snel onderzoeken of bijvoorbeeld kinderen met epilepsie baat kunnen hebben bij medicinale wiet, vindt de Tweede Kamer. Nu is daar nog niet genoeg bewijs voor. Huisartsen krijgen daarom het advies van hun beroepsvereniging om cannabis niet meer als pijnstiller voor te schrijven.

Normal_rss_entry-139844

Onderzoek naar patiëntveiligheid door ict-storing in ziekenhuizen


De Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat onderzoek doen naar de digitale veiligheid van Nederlandse ziekenhuizen. Aanleiding is de ict-storing in het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel eerder deze maand, de problemen met ict in het Radboudumc in Nijmegen in januari en verschillende ransomware-aanvallen op ziekenhuizen in de afgelopen ...

Logo_logo-kwf_kankebestrijding

KWF Kankerbestrijding zendt online programma over huidkanker uit


Zangeres Do en SBS-presentatrice Mirella van Markus verzorgen donderdag eenmalig het onlineprogramma Vraag Vandaag met als thema huidkanker. Zij doen de uitzending samen met zanger Tommie Christiaan, model Anouk Smulders en weerman Dennis Wilt.

Normal_botox_cosmetisch

Laser beste optie voor behandeling complicaties fillers


Complicaties als gevolg van zogenaamde cosmetische ‘fillers’, kunnen het best worden behandeld met intralaesional laser treatment (ILT). Fillers worden meer en meer gebruikt voor het wegwerken van rimpels in het gezicht. Er is nog weinig bekend over aantallen complicaties, ernst van de complicaties en behandeling daarvan. Wel is bekend dat er so...

NZG Ziekenhuizen Informatie

NZG Blog

Als binnen een familie de verbindingen verbroken zijn…

Normal__cid_afdcadf0-7138-4826-be8d-38c8701a6ced_home

Waarom gaat de ene familie heel liefdevol en loyaal met elkaar om en slaan in andere families elkaar soms letterlijk of figuurlijk de hersens in? Soms generatie op generatie…?

NZG Topvacatures

St. Antonius Ziekenhuis

Teamhoofd Chirurgie

Meer vacatures...

NZG Interview

Hoe gezond zijn fitboys en fitgirls eigenlijk?

Normal_zeby


Zoek op Instagram de term ‘fitgirl’ of ‘fitboy’ op en je kunt scrollen door miljoenen foto’s van slanke, afgetrainde en op het oog gezonde vrouwen en mannen. In de meeste g...

NZG Video

NZG Nieuwsoverzicht