2 januari 2019 om 12:59
< 1 min lezen

Fabrikanten werken samen om zout, suiker en vet in voeding te verminderen

Het komende jaar zal er harder worden gewerkt om de hoeveelheid suiker, zout en vet in voedingsmiddelen terug te dringen. Daarvoor waren al afspraken gemaakt, maar dat zou nog niet voldoende zijn. Daarom gaan fabrikanten, supermarkten en de horeca zich nog meer inzetten voor het terugdringen van deze ongezonde ingrediënten. Dat meldt Metro.

Algemeen Dagblad meldde dat de afspraken voor volgend jaar gelden voor chips, pizza, zuiveldranken en toetjes, kant-en-klaarmaaltijden, groenteconversen, ijs, vleesvervangers, jam, gehakt(ballen) en braadworst. Ook wordt er gekeken naar de invloed van horeca, als het gaat om pizza’s. De veelal vette en zoute pizza’s worden naar eigen recept gemaakt en zijn daarmee onderhevig aan de pogingen van de restauranthouder om deze gezonder te maken.

Het is nog niet bekend met hoeveel procent minder zout, suiker en vet de pizza’s gemaakt moeten worden. Voor het komende jaar is al wel afgesproken dat er 5 procent minder zout en suiker in salades gedaan wordt en dat in ketchup 10 procent minder suiker zal zitten.

Door: Redactie Nationale Zorggids

Relevante artikelen

Alles van ziekenhuizen
    • Ziekenhuizen

    Wat kost een ziekenhuisbevalling in 2026?

    24 december 2025 om 15:56
    • Ziekenhuizen

    Zeshonderd Nederlanders melden zich als stamceldonor na oproep ziek Vlaams meisje

    24 december 2025 om 13:58

Aankomende evenementen

13 Jan
Van ex-partner naar co-ouder
  • Noord-Brabant
08 Feb
Als het spel te ver gaat – gokschade herkennen in de huisartsenpraktijk en de basis-GGZ
  • Limburg
09 Mar
Basis workshop Peristomale huidproblemen
  • Utrecht