6 januari 2015 om 13:04
< 1 min lezen

Meer voedselinfecties, maar minder ernstig

(Novum) – Grote uitbraken van voedselinfecties of -vergiftigingen bleven in Nederland uit in 2013, maar er waren wel meer meldingen dan in 2012. In totaal kwamen er 290 meldingen binnen, zoals de hoogleraren die ziek werden na een borrel en etentje in Amsterdam, of de mensen die ziek werden na het eten van oesters waar het norovirus in zat.

Maar een grote uitbraak, zoals de met salmonella besmette zalm in 2012 waar zelfs vier mensen aan overleden, was er het jaar later niet. Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerde analyse van de registratiecijfers in 2013 van voedselinfecties en -vergiftigingen afkomstig van de NVWA en de GGD’en door het Centrum Infectieziektebestrijding (CIb) van het RIVM.

Net als in voorgaande jaren waren Campylobacter en het norovirus de meest voorkomende verwekkers van voedselinfecties of -vergiftigingen.

 

Relevante artikelen

Alles van ziekenhuizen
    • Ziekenhuizen

    SeizoensEetwijzer onthult hoeveel pesticiden op jouw seizoensgroente en -fruit zitten

    Vandaag om 10:53
    • Ziekenhuizen

    Experts waarschuwen voor virtuele maagband via hypnose

    Gisteren om 11:30

Aankomende evenementen

19 May
Nationale AI in de Zorg Congres
  • Noord-Holland
26 May
Dokter in de Zaal: alles over radiologie
  • Drenthe
04 Jun
Hét netwerkcongres over Data en AI
  • Zuid-Holland