Normal_11867

NIJMEGEN - Vandaag wordt het MijnRadbouddossier, een service van het UMC St Radboud ziekenhuis in Nijmegen officieel geopend in de vorm van een prikkelende talkshow in de hal bij de hoofdingang van het ziekenhuis.

Het online raadplegen van de eigen medische gegevens stelt patiënten nog beter in staat om samen met de zorgverleners te werken aan een optimale behandeling van hun ziekte. Over deze mogelijkheid praat opiniemaker en discussieleider Piet-Hein Peeters met Jopie Verhoeven, voorzitter van de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie, Cathy van Beek, lid Raad van Bestuur van het UMC St Radboud en Martin Hoogboom, gebruiker van MijnRadbouddossier.

Sinds de openstelling van MijnRadbouddossier in april 2012 maken al ruim vierduizend patiënten gebruik van de mogelijkheid om online hun medische gegevens te raadplegen. Patiënten kunnen met hun DigiD inloggen op hun MijnRadbouddossier via een speciale button op de website van het ziekenhuis. In dit dossier staan op dit moment labuitslagen, verwijsbrieven, afspraken en nieuwe onderzoeken. Op termijn zijn ook röntgenfoto's en aantekeningen te raadplegen.

© Nationale Zorggids / Martijn van Noppen