Normal_11935

ASSEN - Op dinsdag 11 september geeft kinderarts Stijntje van Dam, verbonden aan het Wilhelmina Ziekenhuis (WZA) in Assen, een lezing over allergie bij kinderen van 0 tot 18 jaar. Van Dam is gespecialiseerd in allergie bij kinderen.

Vergeleken met veertig jaar geleden is het aantal kinderen met een allergie zoals hooikoorts, astma, eczeem en voedselallergie verdubbeld. Maar niet elke loopneus of jeukend bultje is het gevolg van een allergie. Wanneer is er sprake van een allergie? Wat kunt u als ouder doen? En hoe kan een allergie bij kinderen het beste worden behandeld? Kinderarts Stijntje van Dam geeft in haar lezing antwoord op deze en veel andere vragen.

Van Dam is mede-initiatiefnemer van de Allergiepoli voor kinderen van het WZA, een poli speciaal bedoeld voor kinderen tot 18 jaar die last hebben van allergieën. De kinderarts werkt nauw samen met onder andere de KNO-arts, de dermatoloog, de longverpleegkundige, de kinderverpleegkundige en de diëtist om kinderen met allergieën zo goed mogelijk te behandelen.

© Nationale Zorggids / Martijn van Noppen