Normal_12116

ZAANDAM - Het Oncologisch Dagcentrum Esperanz organiseert in samenwerking met de afdeling Revalidatie van het Zaans Medisch Centrum (ZMC) in Zaandam dit jaar twee workshops creatieve therapie voor (ex)patiënten die behandeld zijn tegen kanker, zo meldt het ziekenhuis.

De workshop is voor patiënten of ex-patiënten van het ZMC als onderdeel om de ziekte te verwerken, die vooral in de periode na de behandeling veel uiteenlopende emoties ervaren, zowel positieve (dankbaarheid, vreugde) als negatieve (boosheid, verdriet).

De workshop vereist niet om creatief te zijn of om goed te kunnen tekenen; het resultaat wordt gebruikt als ondersteuning bij gesprekken over hoe de patiënt de periode voor, tijdens en na de behandeling heeft ervaren.

Het initiatief van het dagcentrum en het ziekenhuis is voor een deel mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Stichting Roparun. Deze stichting organiseert elk jaar een estafetteloop waarbij mensen in teamverband 520 kilometer lopen om geld in te zamelen voor patiënten met kanker.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz