Normal_12168

HELMOND - Eergisteren organiseerden het Elkerliek ziekenhuis in Helmond en ORO, een zorgorganisatie voor mensen met een beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand, het Symposium Downsyndroom.

Aanleiding was het tienjarig jubileum van het Spreekuur Downsyndroom voor kinderen en jongeren tot achttien jaar en het vijftigjarig jubileum van het Spreekuur Downsyndroom voor volwassenen van het ziekenhuis.

De bijeenkomst, waar het thema ‘Denken in mogelijkheden en kansen' centraal stond, werd door ruim honderd belangstellenden bezocht, waaronder ouders, cliënten en zorgverleners.

Aan bod kwamen onder meer het thema 'autisme en Downsyndroom', een betoog van filosoof, ontwikkelingspsycholoog én moeder van een zoon met Downsyndroom Thecla Rondhuis en de ervaringen van artsen met veel specifieke kennis op het gebied van het syndroom van Down.

Verder werden er workshops gehouden en was er voor ouders en cliënten een middagprogramma met streetdance, clowns, theater en karaoke. Een korte voorstelling van cliënten sloot het symposium af.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz