Normal_12230

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel organiseert op 29 september een open dag voor aanstaande ouders.

Medewerkers van de kraam- en kinderafdeling zullen die dag aanwezig zijn om uitleg te geven over de gang van zaken rondom een bevalling in het ziekenhuis. Verder zullen een lactatiedeskundige en een diëtist vertellen over (borst)voeding en een klinische verloskundige en een anesthesist over de mogelijkheden van pijnbestrijding. Als laatste zijn op deze gratis informatiedag ook medewerkers van het Centrum voor Jeugd en Gezin (consultatiebureau) aanwezig.

Naast beeldmateriaal zoals films en diapresentaties zijn ook een wiegje, een verlosbed, een couveuse en borstkolven aanwezig om aanstaande ouders een goede indruk te geven van het reilen en zeilen op de kraam- en verlosafdeling.

Tijdens de open dag geeft het IJsselland Ziekenhuis overigens ook een eerste indruk van het nieuwe Geboortecentrum, waarvan het eerste deel dit najaar in gebruik wordt genomen.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz