Normal_12462

GRONINGEN - Om de mogelijkheden in het Martini Ziekenhuis beter af te stemmen op de wensen en behoeften van patiënten met een hersentumor heeft het Groningse ziekenhuis een speciaal zorgtraject ontwikkeld. Hiervoor is samenwerking gezocht met patiëntenvereniging Cerebraal, Zorgbelang Groningen en zorgverzekeraar Menzis.

Binnen het zorgtraject is in het ziekenhuis de functie van neuro-oncologie-verpleegkundige in het leven geroepen, om patiënten een vast gezicht en contactpersoon te bieden. Zij begeleidt patiënten en hun naasten voor, tijdens en na de behandeling in het ziekenhuis.

Het ziekenhuis heeft voor deze patiëntengroep ook het zogeheten Patiënten Informatie Dossier (PID) ontwikkeld. Dit is een mapje waarin alle betrokken zorgverleners informatie bundelen voor patiënten en naasten. Het is een naslagwerk, agenda en dagboek ineen. De map bevat achtergrondinformatie en wordt gedurende de behandeling verder gevuld met individuele informatie als aanvulling op de mondelinge informatie van arts en verpleegkundige.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz