Normal_12696

ALKMAAR - Het door de gemeente Alkmaar gepresenteerde plan B voor de nieuwbouw van een ziekenhuis op de huidige locatie van het Medisch Centrum Alkmaar (MCA) bevat teveel onzekerheden en risico's, zo meldt het ziekenhuis.

Afgelopen maandag kwamen een groot deel van de medische staf van het ziekenhuis en de raad van bestuur van de MCA Gemini Groep (MGG) tot de conclusie dat de beoogde nieuwbouw van een Regionaal Topklinisch Interventie Centrum (RTIC) in Heerhugowaard ‘absolute prioriteit' moet krijgen.

De gemeente maakte een onderzoeksplan, ook wel bekend onder de naam ‘Parkziekenhuis', met als centrale vraag of een toekomstbestendig ziekenhuis voor Alkmaar en de regio op de huidige locatie haalbaar is.

Naast de vele onzekerheden en risico's bij dit alternatief, is volgens de MGG het plan voor een ziekenhuis in Heerhugowaard bovendien veel goedkoper. Dit komt onder meer door de ingewikkelde planning en de kosten die gemoeid gaan met parkeren en tijdelijke huisvesting bij de bouw van een nieuw ziekenhuis op de huidige locatie, de Alkmaarderhout.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz