Normal_chirurgie_medisch_zorg_personeel_zorgpersoneel_microscoop

UTRECHT - Er is geen sprake geweest van dubieuze praktijkvoering. Dat is de reactie van een van de vier dermatologen die gisteren van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven te horen kregen dat zij binnenkort zullen worden ontslagen, zo meldt Medisch Contact.

Zij worden ervan beticht een ‘duidelijke integriteitsgrens’ te hebben overschreden. Een maatschap met deze vier dermatologen had afgelopen jaar binnen het ziekenhuis een praktijk voor cosmetische dermatologie opgericht, waardoor het ziekenhuis duizenden euro schade zou hebben geleden.

In een persbericht geeft het bestuur aan dat het viertal uit eigen belang willens en wetens de patiënt en de ziekenhuisorganisatie heeft benadeeld, terwijl dat in een omgeving is gebeurd waar samengewerkt hoort te worden op basis van afspraken en vertrouwen.

Volgens een van de betrokken dermatologen, Gertruud Krekels, is er door het bestuur echter mondeling toestemming gegeven en was het bestaan van de praktijk bij iedereen bekend. “Alles vond in alle openheid en volledig transparant plaats”, aldus Krekels.

Volgens hem is er een conflict ontstaan nadat de dermatologen kritiek hadden gegeven op het slecht ingewerkte middenmanagement.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz