Normal_mitt-romney

WASHINGTON (Novum) - De twee Republikeinse Senaatskandidaten die in opspraak raakten door uitspraken over abortus, verkrachting en zwangerschap, hebben allebei hun verkiezing verloren. Richard Mourdock verloor in Indiana en Todd Akin in Missouri.

Akin raakte in de problemen nadat hij had gezegd dat een verkrachte vrouw alleen zwanger kan worden door een 'echte verkrachting'. Mourdock gooide zijn eigen glazen in door een zwangerschap als gevolg van verkrachting 'Gods wil' te noemen.

In Massachusetts dolf Republikein Scott Brown het onderspit tegen Elizabeth Warren. De zetel van wijlen Ted Kennedy, die na diens overlijden in 2010 naar Brown ging, is daarmee terug in handen van de Democraten. Warren is een groot voorstander van strengere regels voor de financiële sector. Ze was lid van de commissie die toezicht moest houden op het reddingspakket dat de financiële sector in 2008 ontving, ter waarde van zevenhonderd miljard dollar.

De zetel van de Republikein Olympia Snowe in Maine, die met pensioen gaat, werd gewonnen door Angus King, een onafhankelijke kandidaat die zich waarschijnlijk bij het Democratisch smaldeel in de Senaat zal scharen.